ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Πως να οργανώσεις σωστά το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα

Όλα τα βήματα για να προλαβαίνετε όλες τις υποχρεώσεις από τον Σεπτέμβριο.

Μαρία Καραμάνου

Συχνά, το εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας είναι τόσο γεμάτο υποχρεώσεις που φτάνουμε στο τέλος της ημέρας αισθανόμαστε ότι δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε όλα όσα είχαμε στο μυαλό μας. Το σημαντικό είναι ότι ο χρόνος μας μπορεί να αρκέσει, αρκεί να τον οργανώσουμε σωστά και να έχουμε κατάλληλη διαχείριση.

Το προσωπικό μου πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό, αλλά όταν αποφάσισα να οργανώσω τον χρόνο μου με έξυπνο τρόπο, διαπίστωσα ότι μπορώ να καλύψω τις υποχρεώσεις μου. Ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος τους, ανάλογα με το τι είναι προτεραιότητα σε αυτήν την στιγμή.

Κάποτε, ήμουν σε συνεχή φούσκα δραστηριοτήτων από το πρωί ως το βράδυ. Στο τέλος της ημέρας αισθανόμουν απογοητευμένη επειδή δεν είχα επιτύχει όσα ήθελα. Όμως, με μερικές αλλαγές στην προσέγγισή μου, βρήκα τον κατάλληλο τρόπο για να οργανώνω και να διαχειρίζομαι τον χρόνο μου με αποτελεσματικότητα.

Ας δούμε αναλυτικά κάποιες συμβουλές για την αποτελεσματική οργάνωση της εβδομάδας:

1. Προγραμματισμός της εβδομάδας: Κάθε Κυριακή απόγευμα, όταν απολαμβάνω ένα ζεστό τσάι, αφιερώνω χρόνο για να οργανώσω την εβδομάδα μου. Καταλογίζω τις υποχρεώσεις μου και τα καθήκοντά μου, έτσι ώστε να γνωρίζω πότε έχω διαθέσιμο χρόνο και πότε πρέπει να είμαι απασχολημένη. Αυτό με βοηθά να αποφεύγω τον αγχώδη τελευταία στιγμή προγραμματισμό και να ξέρω πώς να διαχειριστώ τις υποχρεώσεις μου. Πάντα προσέχω να μην υπερφορτώνω το πρόγραμμά μου και, όταν συμβεί αυτό, προσπαθώ να δημιουργήσω ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα.

2. Επιλογή ρούχων το βράδυ: Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθώ, επιλέγω τα ρούχα που θα φορέσω την επόμενη ημέρα. Αυτό με βοηθάει να μην αγχώνομαι το πρωί για το τι να επιλέξω να φορέσω, καθώς ήδη ξέρω τι πρέπει να φορέσω. Αυτό το μικρό βήμα βοηθάει στην ομαλή έναρξη της ημέρας και στο να αποφύγω το άγχος της τελευταίας στιγμής επιλογής ρούχων.

3. Προετοιμάζω το γεύμα μου για τη δουλειά από το βράδυ: Για μένα, η μαγειρική είναι ένας τρόπος να χαλαρώσω και να αποφορτιστώ, οπότε η προετοιμασία του φαγητού δεν είναι βάρος. Αντίθετα, αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία που με βοηθά να ξεκινήσω την ημέρα με θετική διάθεση.

4. Σημαντικό είναι να βάζεις προτεραιότητες στο πρόγραμμά σου: Μην γεμίζεις την ημέρα σου με άσκοπες δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Αν υπάρχουν υποχρεώσεις και δουλειές που μπορούν να περιμένουν, τότε καλό είναι να τα προγραμματίσεις για αργότερα, όταν δεν θα νιώθεις τόσο πιεσμένη.

5. Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου εγκαίρως και μέσω της τράπεζας, ώστε να αποφύγεις το χάσιμο πολύτιμου χρόνου και τον φόβο ότι μπορεί να ξεχάσεις κάτι πίσω. 

Επίσης, ξεκίνησε από αύριο, Σάββατο, να ετοιμάζεις το εβδομαδιαίο σου πλάνο. Αυτή η συνήθεια θα σε βοηθήσει να είσαι καλά οργανωμένη και να αξιοποιείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου.

Καλή και δημιουργική εβδομάδα!

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS