ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πότε αλλάζει η ώρα

Πότε θα χάσουμε μία επιπλέον ώρα ύπνου

Μαρία Σάββα

Η προσαρμογή των ρολογιών στη θερινή ώρα είναι ένα θέμα που προκαλεί διαμάχες και διαφωνίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή η πρακτική, που αφορά την προώθηση των δεικτών μία ώρα μπροστά κάθε άνοιξη, είχε ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά η αποτελεσματικότητά της έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Την τελευταία Κυριακή του Μάρτη, συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου, η ώρα προσαρμόζεται και πάλι με τους δείκτες να πηγαίνουν μία ώρα μπροστά, στις 03:00 τα ξημερώματα, ώστε να δείχνουν 04:00. Αυτή η πρακτική που έχει επιβληθεί ευρέως από τη δεκαετία του 1970 ως μέσο εξοικονόμησης ενέργειας έχει καταλήξει σε μια πανευρωπαϊκή ρύθμιση, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετεί μία ενιαία προσέγγιση.

Ωστόσο, η απόφαση για τη διατήρηση ή κατάργηση αυτής της πρακτικής διχάζει τα κράτη - μέλη. Το Μάρτιο του 2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση να διακοπεί το σύστημα εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας. Η απόφαση αυτή, που έλαβε υποστήριξη αλλά και αντίθετες απόψεις, προκάλεσε σύγχυση και ανησυχία σε πολλές χώρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS