ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πτώση Canadair: Τα τελευταία λόγια των πιλότων

«Είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε», είπαν λίγα λεπτά πριν πέσει το αεροσκάφος.

Μαρία Καραμάνου

Ο πυροσβέστης περιέγραψε την τελευταία επικοινωνία που είχε με τους πιλότους του Canadair πριν από την τραγική συντριβή στην Κάρυστο. Κατά την επικοινωνία αυτή, οι πιλότοι δεν ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος και δήλωσαν ότι ήταν έτοιμοι να επιχειρήσουν. Μετά τη συνομιλία αυτή, λίγα λεπτά αργότερα, έλαβαν το μήνυμα ότι το αεροσκάφος είχε πέσει.

Ο πυροσβέστης εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι πριν από λίγα λεπτά είχε επικοινωνήσει με τους πιλότους και όλα φαινόταν καλά, αλλά μετά από μόλις 10 λεπτά έλαβε το μήνυμα πως το αεροσκάφος έπεσε. Ένα βίντεο που καταγράφηκε από την κάμερα της ΕΡΤ δείχνει το αεροσκάφος να χάνει τον πλωτήρα του δεξιού φτερού λίγο μετά τη ρίψη νερού σε πυρκαγιά. Πιθανώς, αυτό οδήγησε σε πρόσκρουση με δέντρο και στη συνέχεια στη συντριβή του αεροσκάφους.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας ξεκίνησε μια έρευνα για να διερευνήσει τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο και στον θάνατο των δύο χειριστών, που ήταν ηλικίας 27 και 34 ετών.

Οι επιστήμονες και τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας συλλέγουν όλα τα στοιχεία από το σημείο του ατυχήματος και από το βίντεο που κατέγραψε τη μοιραία πτήση του αεροσκάφους. Ο στόχος τους είναι να εντοπίσουν τα αίτια που προκάλεσαν αυτήν τη μεγάλη τραγωδία. Η έρευνα αυτή θα βοηθήσει να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και πώς μπορούν να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

Από το οπτικό υλικό που υπάρχει διαθέσιμο, διαπιστώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Καρύστου, μετά την άφεση του νερού, το αεροσκάφος προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε ένα δέντρο. Αυτό οδήγησε στην αποκόπηση του δεξιού πλωτήρα, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να αυξήσει τη δεξιά του κλίση και να προσκρούσει στο έδαφος.

Οι απώλειες των δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας προκάλεσαν βαθιά θλίψη, και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις έως τις 27 Ιουλίου για να τιμηθεί η μνήμη τους, καθώς έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Η συντριβή του Canadair προσθέτει μια επιπλέον δυστυχία στην ήδη τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα λόγω των διαρκών πυρκαγιών και του παρατεταμένου καύσωνα που επηρεάζουν πολλές περιοχές σε όλη την επικράτεια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS