ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς να χρησιμοποιείς το air condition όσο πιο οικονομικά γίνεται

Κι’ όμως υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιείς το air condition χωρίς να πρέπει να δώσεις όλη σου την περιουσία στην ηλεκτρική

Δέσποινα Άσπρου

Ας είμαστε ειλικρινείς: τα κλιματιστικά στα σπίτια μας, αλλά και γενικότερα σε όλα τα κτήρια της Κύπρου αυτή την περίοδο, είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Οι υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί μας σε συνδυασμό με  την ελλιπή μόνωση των κτιρίων έχουν οδηγήσει στην αυξημένη χρήση των κλιματιστικών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κλιματιστικά, από πηγή δροσιάς να μετατρέπονται σε ένα από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας σε μια κατοικία. Και ενώ αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε εμπεδώσει πολύ καλά, εκείνο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε είναι τα tips τα οποία μειώνουν το κόστος λειτουργίας του κλιματισμού. Δείτε στην συνέχεια μερικούς τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ρυθμίστε σωστά τη θερμοκρασία. Η ιδανική θερμοκρασία ενός χώρου κυμαίνεται από 20-27 βαθμούς κελσίου και δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας με το εξωτερικό περιβάλλον (μεγαλύτερη από 10 βαθμούς). Αν υπάρχει μεγάλη διαφορά η απότομη μετάβαση  στην εξωτερική θερμοκρασία καταπονεί όχι απλά τον οργανισμός μας, αλλά και το πορτοφόλι μας! 

Η σωστή διαστασιολόγηση του κλιματιστικού είναι απαραίτητη.  Ένα μεγαλύτερο κλιματιστικό από τις ανάγκες του χώρου καταλήγει να καταναλώνει μέχρι και 50% περισσότερο ρεύμα.


Photo by Álvaro Bernal on Unsplash

Επιλέξτε να αγοράσετε ένα κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α. Η ενεργειακή κλάση παρουσιάζει την ενεργειακή απόδοση της συσκευής και αξιολογείται από Α μέχρι G ή από Α+++ μέχρι D. Όσο υψηλότερη η ενεργειακή κλάση τόσο χαμηλότερη η ενεργειακή κατανάλωση. 

Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα στους χώρους που θέλετε να ψύξετε για να διατηρήσετε το κρύο αέρα μέσα και το θερμό έξω.

Φυτέψετε δέντρα και κατά προτίμηση φυλλοβόλα για να σκιάσετε το κτήριο σας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS