ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Rishi Sunak: Σάλος με την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

«Έχασε τα μάρμαρά του», είπε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος

Μαρία Σάββα

Η απόφαση του Rishi Sunak να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα θεωρείται ως ένδειξη της κακοδαιμονίας που πλήττει τη Μεγάλη Βρετανία στη μετά Brexit εποχή, σύμφωνα με τους Financial Times.

Στο άρθρο που πριν μερικές μέρες, χαρακτηρίζεται ως ακατανόητη η εν λόγω κίνηση, επισημαίνοντας τον χαρακτήρα παραλήρημα της κυβέρνησης Sunak και του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος, παρά τις αρχικές ελπίδες, φαίνεται να υποβαθμίζει την εικόνα της Βρετανίας παγκοσμίως με τις πράξεις του, σύμφωνα με την άποψη των Financial Times.

Πιο συγκεκριμένα, οι Financial Times γράφουν πως «η αποξένωση του Μητσοτάκη δεν είχε και πολύ νόημα. Είναι ένας συνάδελφος κεντροδεξιός ηγέτης μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας και μέλος του ΝΑΤΟ. Οι δύο πρωθυπουργοί θα μπορούσαν να έχουν κάνει πολύτιμες συζητήσεις για θέματα που κυμαίνονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς μέχρι την κλιματική αλλαγή. Η Αθήνα έχει να μοιραστεί εκτεταμένη τεχνογνωσία, ιδίως όσον αφορά τον χειρισμό των αιτούντων άσυλο, και θα μπορούσε να είναι ένας χρήσιμος σύμμαχος σε ένα ζήτημα τεράστιας πολιτικής σημασίας για τους Συντηρητικούς της Βρετανίας. Αντ' αυτού, ένα κοινό σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση δεν συζητήθηκε».

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, Keir Starmer, κατηγόρησε τον Rishi Sunak ότι «έχασε τα μάρμαρά του» σε ένα ελληνικό τεχνούργημα κατά τη διάρκεια των «Ερωτήσεων του Πρωθυπουργού».

Στην ομιλία του, ο Starmer αστειεύτηκε: «Σε μια προσπάθεια να κρυφτεί από τις αποτυχίες του, ο Πρωθυπουργός πέρασε αυτή την εβδομάδα διαφωνώντας για ένα αρχαίο κειμήλιο για το οποίο ενδιαφέρεται μόνο μια μικρή μειοψηφία του βρετανικού κοινού. Κύριε Πρόεδρε, αυτό αρκεί για το Πάρτι των Τόρις».

Ο Starmer πρόσθεσε: «Δεν φταίει το Βρετανικό Μουσείο - είναι ο πρωθυπουργός που προφανώς έχει χάσει τα μάρμαρά του».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS