ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Μετά τον τέως Μητροπολίτη, καταγγέλθηκε ακόμη ένα πρόσωπο από το ίδιο περιβάλλον

Στις 23 ανήλθαν συνολικά μέχρι την Παρασκευή (19/3) οι καταγγελίες εναντίον προσώπων για διάπραξη σεξουαλικής φύσεως αδικημάτων. Την προηγούμενη ημέρα η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι την εν λόγω ημέρα οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις ήταν 20, ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες έχουν αυξηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, από τις τρεις νέες καταγγελίες για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, οι δύο αφορούν το ίδιο πρόσωπο, το οποίο προέρχεται από τις τάξεις της Εκκλησίας, κάτι που προκαλεί εκ νέου αναστάτωση, μετά την γνωστοποίηση των καταγγελιών εναντίον τέως Μητροπολίτη.

Πάντως, θυμίζουμε ότι από τις 23 καταγγελίες, οι 7 έχουν οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ άλλες 6 βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και αναμένονται περεταίρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό τους. Οι υπόλοιπες 10 βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης από το ειδικό κλιμάκια που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Την Πέμπτη (18/2) παραδόθηκε ο φάκελος των υποθέσεων που αφορούν καταγγελίες εναντίον του τέως Μητροπολίτη με την Αστυνομία να εισηγείται ποινική δίωξη, κάτι που θα αποφασιστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα αφού μελετηθούν οι λεπτομέρειες των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί.

Θυμίζουμε ότι στην Νομική Υπηρεσία έχουν παραδοθεί και οι φάκελοί των καταγγελιών της αθλήτριας της Σκοποβολής, Άντρης Ελευθερίου, αλλά και της 32χρονης που κατήγγειλε πολιτικό πρόσωπο που προέρχεται από τους κύκλους του ΑΚΕΛ. Επίσης, η καταγγελία καλαθοσφαιρίστριας είναι ένας από τους φακέλους που μελετώνται στην Νομική Υπηρεσία, αλλά και ακόμη μιας υπόθεσης που δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ