ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Στη δημοσιότητα η λίστα Έπσταϊν

Συμπεριλαμβάνονται ο Bill Clinton, Michael Jackson και ο πρίγκιπας Andrew - Δείτε τη λίστα με όλα τα ονόματα.

Μαρία Καραμάνου

Δημοσιεύτηκαν επιτέλους πολλά νομικά έγγραφα που περιλαμβάνουν ονόματα ανθρώπων που είχαν κάποια σύνδεση με τον Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλικά εγκλήματα. Οι λίστες αυτές προέρχονται από τα νομικά έγγραφα που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της αγωγής που κατέθεσε η Βιρτζίνια Τζουφρέ κατά της Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδας του Τζέφρι Έπσταϊν, για σεξουαλική κακοποίηση.

Μεταξύ των γνωστών ονομάτων που περιλαμβάνονται στα έγγραφα είναι ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Μάικλ Τζάκσον και ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία των ονομάτων αυτών στα έγγραφα δεν υποδηλώνει αυτομάτως ότι εμπλέκονται στα εγκλήματα του Τζέφρι Έπσταϊν. Από τα τουλάχιστον 100 άτομα που αναφέρονται, ορισμένοι κατηγορούνται για αδικήματα, ενώ άλλοι ενδέχεται να είναι μάρτυρες στα δικαστικά αρχεία.

Photo By @todayisamerica On Instagram

Το έγγραφο περιλαμβάνει επίσης μαρτυρία που αναφέρει ότι ο Έπσταϊν επικοινωνούσε με τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνει φερόμενο αδίκημα σε βάρος του προέδρου. Η Τζουφρέ κατηγόρησε τους Έπσταϊν και Μάξγουελ ότι την ανάγκαζαν σε σεξουαλικές πράξεις με διάφορους επιφανείς άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Άντριου, αδελφού του βασιλιά Καρόλου, καθώς και άλλους. Ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν θυμόταν ποτέ να έχει συναντήσει την καταγγέλλουσα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 για εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και παρόμοιες κατηγορίες, σε σχέση με τις δραστηριότητες του Τζέφρι Έπσταϊν.

Σε μια κατάθεση, η Γκισλέιν Μάξγουελ φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι ο πρίγκιπας Άντριου επισκέφθηκε το νησί του Έπσταϊν στις Παρθένες Νήσους. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Έπσταϊν έχει κατηγορηθεί για το ότι κακοποίησε πολλά κορίτσια σε αυτό το νησί.

Photo By @todayisamerica On Instagram

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που περιλαμβάνει την κατάθεση της Γιοχάνα Σιόμπεργκ, η Μάξγουελ φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε την Σιόμπεργκ με σκοπό να εκτελέσει σεξουαλικές πράξεις στον Έπσταϊν. Η Σιόμπεργκ αναφέρει στην κατάθεσή της ότι ο Έπσταϊν είπε μια φορά ότι «στον Κλίντον αρέσουν τα μικρά κορίτσια».

Το 2019, ο εκπρόσωπος του Κλίντον, Άνχελ Ουρένα, διαψεύδει τις κατηγορίες που σχετίζουν τον πρώην πρόεδρο με τα εγκλήματα του Έπσταϊν, αναφέροντας σε δήλωσή του στο Twitter ότι  «Ο Κλίντον δεν γνωρίζει τίποτα για τα τρομερά εγκλήματα για τα οποία ο Τζέφρι Έπσταϊν δήλωσε ένοχος στη Φλόριντα πριν από μερικά χρόνια ή για εκείνα για τα οποία κατηγορήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη».

Επιπλέον, η Σιόμπεργκ ανέφερε ότι ο Μάικλ Τζάκσον βρισκόταν στο νησί του Έπσταϊν και συνάντησε τον μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Ενώ είχε παραβρεθεί σε δείπνο σε ένα από τα σπίτια του Έπσταϊν, η Σιόμπεργκ δήλωσε ότι δεν έκανε μασάζ στον Τζάκσον. Σχετικά με τον Κόπερφιλντ, ανέφερε ότι έκανε κάποια μαγικά κόλπα.

Τα αποσφραγισμένα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν αντιπροσωπεύουν τον όγδοο και πιθανόν τελευταίο γύρο αποσφραγισμού αρχείων σχετικά με την υπόθεση από τότε που η εφημερίδα Miami Herald απέκτησε πρόσβαση στα αρχεία το 2018. Τα προηγούμενα αποσφραγισμένα αρχεία περιλάμβαναν πολλαπλά αντίγραφα κατάθεσης των Μάξγουελ και Τζουφρέ.

Σχετικά με την αποσφράγιση των εγγράφων, οι δικηγόροι της Μάξγουελ δήλωσαν, «Η Μάξγουελ δεν έχει πάρει θέση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου να αποσφραγίσει έγγραφα στην υπόθεση Τζιουφρέ κατά Μάξγουελ, καθώς αυτές οι αποκαλύψεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν και εκκρεμεί έφεση».

Ο Τζέφρι Έπσταϊν κατηγορήθηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση συμμορίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους. Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του. Η Γκισλέιν Μάξγουελ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών τον περασμένο Ιούνιο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS