ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Στο τιμόνι του Υφυπουργείου Ναυτιλίας η Μαρίνα Χατζημανώλη

Όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτή

Μαρία Σάββα

Από τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κλήθηκε η Μαρίνα Χατζημανώλη να αναλάβει το Υφυπουργείου Ναυτιλίας. Αρχικά η ίδια σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws και στην συνέχεια απέκτησε τον τίτλο Barrister at Law από το Inns of Court School of Law του Λονδίνου, ως μέλος του Lincolns Inn στην Αγγλία.

Εξάσκησε για πολλά χρόνια το δικηγορικό επάγγελμα τόσο σε δικηγορικό γραφείο όσο και σε εταιρείες ως νομικός σύμβουλος και είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού.

Από το 2016 είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Λεμεσού και είναι επίσης μέλος του ΔΣ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού. Από το 2021, είναι η πρώτη γυναίκα επίτιμο μέλος του Europa Uomo Κύπρου, όπου πρωτοστάτησε στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη για τον καρκίνο του προστάτη.

Η ίδια βρίσκεται στην πολιτική σκηνή απ’ όταν άρχισε από τα μαθητικά της χρόνια ως ενεργό μέλος της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑΚΙ) της ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού, ακολούθως στην Πρωτοπορία Αγγλίας και μετέπειτα στη ΝΕΔΗΣΥ και στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Τελειώνοντας να αναφέρουμε ότι κατείχε την θέση της Διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του Εκλεγέντος Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, στις Προεδρικές Εκλογές της φετινής χρονιάς.

Όσο αφορά την ζωή της εκτός πολιτικής, η ίδια έχει τρία παιδιά, τον Χάρη, την Μέλανη και την Χριστίνα, τους οποίους είδαμε και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook καθώς δείχνει εν μέρη την προσωπική της ζωή.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση