ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Συγκλονιστικές προσπάθειες για να σωθούν ζώα από τις πυρκαγιές

Δείτε το βίντεο

Μέσα στις φλόγες κάθε μεγάλης πυρκαγιάς παγιδεύονται δεκάδες ζώα συντροφιάς, θύματα και αυτά όπως και οι άνθρωποί τους. Αν είναι τυχερά κάποιος θα τα διασώσει, αν όχι θα καταγραφούν στην στατιστική της καταστροφής - και πολλές φορές ούτε και σε αυτή.

Οι πυρκαγιές στην Αττική, που μαίνονται αυτές τις ημέρες πολύ κοντά ή και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, έφεραν το ζήτημα στην επικαιρότητα.

Μιλώντας στo protothema.gr η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς, τόνισε ότι από χθες γίνονται συνεχείς προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη μεταφορά σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας ζώων συντροφιάς και παραγωγικών ζώων από τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Οι ενέργειες τους υπουργείου και των εθελοντών επικεντρώνονται τώρα στη Μάνδρα όπου υπάρχουν πάρα πολλά ζώα συντροφιάς. Τα τηλέφωνα χτυπούν συνεχώς, είπε η κυρία Δημοπούλου.

Οι σκύλοι και οι γάτες μεταφέρονται στο Γαλάτσι, όπου εξετάζονται από κτηνίατρους για τυχόν προβλήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ζώα με εγκαύματα, έχουν όμως βρεθεί κάποια με τραυματισμούς.

Όλα τα ζώα στο Γαλάτσι θα καταγραφούν (και με τσιπάκι όσα δεν έχουν) πριν προωθηθούν στους ιδιοκτήτες τους ή σε καταφύγια με την προοπτική να υιοθετηθούν.

Όπως ακόμη τόνισε η ειδική γραμματέας υπάρχουν και φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων. Πολλοί φεύγουν και τα αφήνουν κλειδωμένα ή με αλυσίδα, σε μια περίπτωση, μάλιστα, εντοπίστηκε και διασώθηκε σκύλος που ήταν κλεισμένος σε αποθήκη με ελενίτ.

«Ανοίξτε τις αυλές, λύστε τα ζώα» ήταν η έκκληση της Μάρσας Δημοπούλου.

Πηγή: Protothema.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS