ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν το Hollywood και το σκέπασαν με ένα πέπλο μυστηρίου

Αστέρες του σινεμά μετατρέπονται σε δολοφόνους, εραστές, κρυφά κίνητρα και γυναίκες απαράμιλλης ομορφιάς.

Μαρία Καραμάνου

Οι δολοφονίες που συγκλόνισαν την εποχή τους και προκάλεσαν αναταραχή, ερωτηματικά και εκτενείς συζητήσεις, ανήκουν σε αυτές τις στιγμές που σάρωσαν τόσο τον κόσμο του θεάματος όσο και την υψηλή κοινωνία. Κάποιες από αυτές τις ιστορίες έχουν μεταφερθεί στην οθόνη του κινηματογράφου και των σειρών, ενώ άλλες παραμένουν βυθισμένες στο μυστήριο μέχρι τις μέρες μας.

 Lana Turner και ο Johnny Stompanato

Photo By @torontofilmsociety On Instagram - Η Lana Turner

"Επιτυχημένος άνδρας είναι εκείνος που παράγει περισσότερα χρήματα από όσα η σύντροφός του μπορεί να δαπανήσει. Επιτυχημένη γυναίκα είναι εκείνη που βρίσκει έναν τέτοιο άνδρα", δήλωνε η Lana Turner, μία από τις μεγαλύτερες αστέρες του Hollywood.

Με αυθεντική ξανθιά ομορφιά και ερωτική παρουσία, είχε κάνει από οκτώ γάμους, διατηρούσε μία εκτεταμένη λίστα από εραστές και είχε καταφέρει να διατηρήσει την καριέρα της στο προσκήνιο για έξι δεκαετίες. Ωστόσο, η πιο σημαντική της εμφάνιση δεν ήταν στον κινηματογράφο, αλλά σε μια δικαστική αίθουσα το 1958, όταν η κόρη της κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του εραστή της, του γκάνγκστερ Johnny Stompanato. Αυτό το έγκλημα, που σημάδεψε το Hollywood και παραμένει επίσημα ανεξιχνίαστο, εξακολουθεί να περιβάλλεται από πέπλο μυστηρίου.

Photo By @torontofilmsociety On Instagram - Η Lana Turner και ο Johnny Stompanato

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη δεκαετία του '90, η Cheryl, κόρη της Lana Turner, μοιράστηκε τα συναισθήματά της, αναφέροντας «Ακούστηκαν φωνές και τον ήχοι γυαλιών που σπάνε». Θυμήθηκε μια στιγμή όταν η μητέρα της της αποκάλυψε την τρομακτική ιστορία που είχε ζήσει. Ο πατέρας της είχε βίασει την μητέρα της στην Αγγλία και απείλησε να βλάψει τη ζωή της και της γιαγιάς της. Παρόλο που η μητέρα της επέλεξε να μην μιλήσει στην αστυνομία λόγω της δημοσιότητας και της καριέρας της.

Με τη Cheryl να χτυπάει απαλά την πόρτα του δωματίου της μητέρας της, προσπαθώντας να ηρεμήσει το ζευγάρι, η ατμόσφαιρα επιτέλους ηρέμησε. Αλλά η ανακούφιση δεν κράτησε. Βγήκε προς την κουζίνα, όπου άρπαξε ένα μεγάλο μαχαίρι. Επανέρχοντας στο υπνοδωμάτιο της μητέρας, αντίκρισε την ηρεμία και τον Johnny να ετοιμάζεται να φύγει, κρατώντας τις κρεμάστρες με τα ρούχα του.

Photo By @theoldmovielady - Η Lana Turner

Η Cheryl, σε μια κατάσταση σύγχυσης, άρχισε να νιώθει ότι το μαχαίρι που κρατούσε γίνεται όπλο. Καθώς ο Johnny πλησίαζε τη μητέρα της, η Cheryl αντέδρασε έντονα, εξαπολύοντας το μαχαίρι στην κοιλιά του. «Τι μου έκανες Cheryl;» αποτέλεσαν τα τελευταία του λόγια, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

Αν και η κόρη της αθωώθηκε από τις κατηγορίες, υπήρχαν πολλοί που διατήρησαν τις υποψίες τους για το αν ο πραγματικός ένοχος ήταν πράγματι η Cheryl, ή ακόμα και η ίδια η Λάνα. Παρά τις αμφιβολίες αυτές, όμως, δεν υπήρξε ποτέ απόδειξη για τις ενδεχόμενες εναλλακτικές θεωρίες.

Claus von Bulow και Sunny von Bulow

Μια από τις πιο συζητημένες και αμφιλεγόμενες υποθέσεις στον χώρο των εύπορων και διάσημων είναι η ιστορία του Claus von Bulow. Αυτός ο άνδρας κατηγορήθηκε για την προσπάθεια δολοφονίας της πλούσιας κληρονόμου και συζύγου του, Sunny von Bulow, μέσω μιας ένεσης ινσουλίνης, ενώ εκείνη κοιμόταν.

Η ζωή του ζευγαριού περιελάμβανε πολυτελή διαμερίσματα, όπως ένα στην Fifth Avenue με εκπληκτική θέα στο Central Park, καθώς και ένα αρχοντικό στο Newport όπου παρουσιαζόταν το μιούζικαλ "High Society", με την Grace Kelly στο καστ. 

Photo By @photosbymichaeljohn On Instagram - Clarendon court το σπίτι του ζευγαριού

Η Sunny von Bulow ανακαλύφθηκε αναίσθητη στο πάτωμα του μπάνιου του παραθαλάσσιου αρχοντικού της στο Newport του Rhode Island στις 21 Δεκεμβρίου 1980. Στη συνέχεια, πέθανε σε ηλικία 76 ετών, σχεδόν 28 χρόνια αργότερα, σε έναν καταφύγιο ευγηρίας στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, στις 6 Δεκεμβρίου 2008. Δεν συνήλθε ποτέ από το κώμα στο οποίο είχε πέσει εκείνον το μοιραίο Δεκέμβριο.

Photo By @sampson.nathan On Instagram - Ο Claus von Bulow και η Sunny von Bulow

Ο Claus von Bulow κατηγορήθηκε για την απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του. Εκτός από το κίνητρο των χρημάτων, υπήρχε και η πτυχή της εξωσυζυγικής σχέσης, καθώς είχε ερωμένη και είχε εκφράσει την επιθυμία να παντρευτεί αυτήν. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν όλες οι απιστίες του στον γάμο του με τη Sunny, με μαρτυρίες τόσο από τα θετά παιδιά τους όσο και από πρώην ερωμένες του.

Αρχικά καταδικάστηκε, αλλά κατόπιν έφεσης αποδείχτηκε ότι το κώμα της Sunny δεν οφειλόταν στη χορήγηση ινσουλίνης, όπως αρχικά υποστηρίζονταν. Ως αποτέλεσμα, ο Claus von Bulow αθωώθηκε.

Δολοφονία του John Lennon 

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 1980, ο John Lennon πήγαινε προς το στούντιο ηχογράφησης με τη σύζυγό του, Yoko Ono. Σε αυτήν τη διαδρομή, σταμάτησε για να υπογράψει αυτόγραφα σε θαυμαστές που περίμεναν έξω από το Dakota, το ιστορικό κτήριο στο οποίο διέμενε στη Νέα Υόρκη, απέναντι από το Central Park. Εκεί, ένας 25χρονος άνδρας ζήτησε από τον θρυλικό τραγουδιστή να υπογράψει το πρόσφατο άλμπουμ του "Double Fantasy".

Photo By @dikky_oetomo On Instagram - Τα ματωμένα γυαλιά του John Lennon

Ωστόσο, εκείνο το ίδιο βράδυ, όταν ο Lennon επέστρεψε στο διαμέρισμά του, ξαφνικά μια φιγούρα αναδύθηκε από τις σκιές και τον πυροβόλησε πέντε φορές. Ο Lennon, τρεκλίζοντας, ανέβηκε μερικά σκαλιά στο λόμπι της εισόδου προτού καταρρεύσει. Η Yoko Ono φώναξε για βοήθεια. Παρόλες τις προσπάθειες, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο St Luke's Roosevelt, αλλά είχε ήδη φυγεί από τη ζωή πριν φτάσει εκεί.

Photo By @morbidtourism On Instagram - Ο Mark David Chapman

Ο δράστης, Mark David Chapman, ομολόγησε την ενοχή του για το φόνο και εξήγησε ότι είχε ακούσει φωνές στο κεφάλι του που τον παροτρύνανε να πυροβολήσει τον θρυλικό μουσικό. Στις 24 Αυγούστου 1981, ο Chapman καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα. Οι αιτήσεις του για αποφυλάκιση έχουν απορριφθεί και συνεχίζει να παραμένει φυλακισμένος κοντά στη Νέα Υόρκη.

Η δολοφονία του Gianni Versace

Το καλοκαίρι του 1997, η δολοφονία του διάσημου σχεδιαστή μόδας Gianni Versace προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στον κόσμο της μόδας και της υψηλής κοινωνίας. Το γεγονός αυτό έριξε σκοτεινή σκιά πάνω σε μια περίοδο που ο ίδιος ο Versace αποτελούσε κορυφαία φιγούρα στον κόσμο της μόδας, αγαπητός φίλος των μεγαλύτερων αστέρων και σημαντική προσωπικότητα ακόμα και στους κύκλους της αριστοκρατίας.

Photo By @supermodel_archive - Ο Gianni Versace με τα μοντέλα Christy Turlington, Cindy Crawford και Naomi Campbell 

Η κηδεία του Versace συγκέντρωσε πολλούς διάσημους, μεταξύ των οποίων και η πριγκίπισσα Diana, η οποία προσπαθούσε να παρηγορήσει τον φίλο της, τον Elton John, για την απώλεια του κοινού τους φίλου. Αλλά λίγο αργότερα, η ίδια η πριγκίπισσα Diana θα βίωνε το δικό της τραγικό τέλος.

Ο Gianni Versace είχε επιστρέψει από μια πρωινή βόλτα στο Ocean Drive στις 15 Ιουλίου 1997. Εκείνη τη στιγμή, όταν βρισκόταν στις σκάλες της πανέμορφης έπαυλής του στο Miami Beach, ένας άγνωστος άνθρωπος τον πυροβόλησε θανάσιμα. Αυτό το αδιανόητο γεγονός σηματοδότησε τον τραγικό χαμό του Versace, που ήταν μόλις 50 ετών.

Photo By @larryng123 On Instagram - Πισίνα στο Versace Mansion στο South Beach στο Μαϊάμι που σχεδιάστηκε από τον Gianni Versace το 1992

Η περίπτωση του Gianni Versace γέννησε αρχικά ποικίλες φήμες, προσδίδοντας του την ιδιότητα του πιθανού θύματος της μαφίας. Ωστόσο, η αλήθεια σύντομα αποκαλύφθηκε, αφού διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε επίθεση του Andrew Cunanan. Αυτός ο άνδρας, που στη συνέχεια αυτοκτόνησε, χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο για τις πράξεις αυτές, μόλις οκτώ ημέρες αργότερα, καθώς αναζητούνταν από τις αρχές.

Η σχέση του Andrew Cunanan με τον Versace είχε ένα παρελθόν, καθώς είχαν συναντηθεί προηγουμένως. Ο νεαρός αυτός άνδρας είχε εκδηλώσει μια εμμονή με τον διάσημο σχεδιαστή, αλλά ποτέ δεν έγινε γνωστό ποιο ήταν το κίνητρο που τον οδήγησε να προβεί σε τέτοια βίαιη πράξη και να στερήσει τη ζωή από τον Versace. Ο τραγικός θάνατος του Versace και η συνεχιζόμενη μυστηριώδης κίνηση του Cunanan αφήνουν ανοικτά ερωτηματικά σχετικά με τα ακριβή κίνητρα και τα ψυχολογικά κίνητρα που οδήγησαν σε αυτήν τη συμφορά.

H δολοφονία της Nicole Brown Simpson και του συντρόφου της Ron Goldman

Ένα από τα πιο σημαντικά δικαστικά θέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του '90 ήταν η δολοφονία της Nicole Brown Simpson και του συντρόφου της Ron Goldman, με δράστη τον πρώην σύζυγό της, τον διάσημο αθλητή O.J. Simpson. Τα δύο θύματα βρέθηκαν μαχαιρωμένα μέχρι θανάτου έξω από το σπίτι της Nicole στο Brentwood της Καλιφόρνια στις 12 Ιουνίου 1994.

Photo By @historic_imagery - Ο αθλητής O.J. Simpson στο δικαστήριο

Παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνήσει να παραδοθεί στις αρχές, ο Simpson δραπέτευσε μαζί με τον φίλο του A.C. Cowlings σε ένα λευκό Ford Bronco στις 17 Ιουνίου. Μετέφερε μαζί του το διαβατήριό του και 8.750 δολάρια σε μετρητά. Όταν η αστυνομία ανέκαμψε το αυτοκίνητο του Simpson, εκείνος αρνήθηκε να παραδοθεί αμέσως απειλώντας με αυτοκτονία, προσπάθησε να διαφύγει με τις τηλεοπτικές κάμερες να καλύπτουν την καταδίωξή του σε εθνικό επίπεδο.

Photo By @historic_imagery - Τα νέα για την αθώωση του O.J. Simpson 

Παρά τα πολλά βαρύτατα στοιχεία κατά του, συμπεριλαμβανομένων αρχείων ενδοοικογενειακής βίας κατά της συζύγου του, ο Simpson κατάφερε να αθωωθεί λόγω των αμφιβολιών που δημιούργησε η ομάδα δικηγόρων του, γνωστή ως "dream team", με απόφαση που προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την Αμερική.

Photo By @historic_imagery - Η Nicole Brown Simpson

Παρ' όλα αυτά, το 2008, όταν εισέβαλε ένας ένοπλος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας, βρέθηκε ένοχος για 12 κατηγορίες που σχετίζονται με το εν λόγω περιστατικό. Ανάμεσα στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται η ένοπλη ληστεία και η απαγωγή. Ως αποτέλεσμα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης διάρκειας 33 ετών.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS