ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Τα μηνύματα του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Αννίτας Δημητρίου για τον καρκίνο

Ενόψει της 48ης πορείας Χριστοδούλας.

Το μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί έστειλε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου, προσθέτοντας πως η Πολιτεία πάντοτε θα στηρίζει πρωτοβουλίες όπως αυτή της πορείας Χριστοδούλας, που έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις και στις καρδιές του κόσμου.

Σε χαιρετισμό της στην 48η Πορεία Χριστοδούλας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, που ξεκίνησε από τη Δερύνεια, η κα. Δημητρίου είπε πως «το φετινό σύνθημα της πορείας Χριστοδούλας, μιας επιτυχημένης διαδρομής που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση που συνεχίζεται για 48 χρόνια, είναι «Να είσαι εκεί». «Εδώ είμαστε όλοι και όλες για ακόμη μια χρονιά να περπατήσουμε για ένα σκοπό, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου», είπε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το μήνυμα, ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί και σημασία έχει να επενδύσουμε στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση και στο ότι θα πρέπει να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλο και η μία στην άλλη. Μαζί ενωμένοι και ενωμένες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα, μαζί και τον καρκίνο».

Ανέφερε ακόμα ότι θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα στήριξης στο συνάνθρωπο και ευαισθητοποίησης. «Εμείς ως Πολιτεία πάντοτε θα στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως η πορεία Χριστοδούλας που έχει καθιερωθεί και στις συνειδήσεις και στις καρδιές του κόσμου» είπε και σημείωσε ότι «δηλώνουμε όλες και όλοι παρούσες και παρόντες και ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί».

Η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε επίσης πως «η Δερύνεια είναι μια περιοχή εξόχως συμβολική, αφού όταν βρίσκεσαι στη Δερύνεια, δεν μπορεί παρά η σκέψη μας να πηγαίνει και στα κατεχόμενα εδάφη μας και στον διακαή πόθο μας ότι θα πρέπει επιτέλους να ελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τη πατρίδα μας. Δεν ξεχνάμε αυτό τον υπέρτατο στόχο» κατέληξε.

 

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος σε χαιρετισμό του στην έναρξη της 48ης Πορείας Χριστοδούλας, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία των Φοινικούδων, στη Λάρνακα, ανέφερε ότι «για άλλη μια χρονιά η πορεία Χριστοδούλας ευαισθητοποιεί το ευρύ κυπριακό κοινό, ώστε να συμπαρασταθεί οικονομικά όπως μπορεί στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, καταβάλλοντας εισφορές προς υποστήριξη του φιλάνθρωπου έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι το σύνθημα της φετινής «Πορείας Χριστοδούλας» έχει τον τίτλο «Να είσαι εκεί» και «είμαστε όλοι εδώ, στη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εκστρατεία για απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο».

Όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού «η Χριστοδούλα με την πορεία που έκανε σε δύσκολα χρόνια για τον τόπο μας, έδειξε ότι αυτός ο λαός αντέχει στις όποιες περιστάσεις και προβλήματα. Το ενδιαφέρον, η αγάπη και η συμπαράσταση σε όσα πρόσωπα πάσχουν από καρκίνο, αλλά και η στήριξη στις οικογένειές τους, θεωρείται δεδομένη κοινωνική υποχρέωση».

Η όποια εθελοντική πρωτοβουλία, συνέχισε «από διάφορους φορείς και οργανισμούς, είναι ευπρόσδεκτη». «Αναπτερώνουμε με την παρουσία και την προσφορά μας το ηθικό των ανθρώπων που εργάζονται για να πετύχει αυτή η προσπάθεια» είπε και πρόσθεσε πως «αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία των ίδιων των ασθενών και των συγγενών τους».

Είμαστε δίπλα στον αγώνα τους, είπε «συμμετέχουμε στην Πορεία Χριστοδούλας, στηρίζοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της Τράπεζας Κύπρου, που εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια. Η ευγενική, συλλογική και αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, συμβάλλει αποδεδειγμένα και καταλυτικά στην επίτευξη του σκοπού».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε ευχαριστίες στους πολίτες για την συμβολή τους που είναι, όπως είπε «σημαντική και πολύτιμη για να μπορέσει να συνεχίσει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν στους ανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη».

«Είμαστε εδώ ως κοινωνικό σύνολο, στην κορυφαία διοργάνωση αλληλεγγύης προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας για να τους ενισχύσουμε τη δύναμη και το κουράγιο» συμπλήρωσε.

Συνεχάρη τους διοργανωτές της πορείας, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, την Τράπεζα Κύπρου και τους εθελοντές, που και φέτος εργάστηκαν άοκνα, όπως είπεμ προκειμένου «να συνδράμουμε ο καθένας και η καθεμιά από εμάς εμπράκτως, με ό,τι μπορούμε. Το έργο που επιτελούν, εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, είναι πάνω από όλα και θεάρεστο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS