ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Τέλος από σήμερα η καθημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων

Σε νέα εποχή από σήμερα η Κύπρος

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Του Ανδρέα Κόκκινου

Σε νέα εποχή μπαίνει από σήμερα η χώρα μας σε θέματα που άπτονται της πανδημίας αφού η χθεσινή (Πέμπτη 14/4) ημερήσια ανακοίνωση κρουσμάτων και θανάτων του Υπουργείου Υγείας ήταν και η τελευταία που εστάληκε σε καθημερινή βάση.

Αρχής γενομένης λοιπόν από σήμερα, το Υπουργείο Υγείας σταματά την καθημερινή ανακοίνωση θετικών περιστατικών, θανάτων και νοσηλευόμενων με την ενημέρωση να γίνεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση. Σύμφωνα με ενημέρωση της «Καθημερινής» από αρμόδια πηγή του Υπουργείου Υγείας η ανακοίνωση θα αποστέλλεται πλέον κάθε Παρασκευή.

Στο νέο φόρματ της η ανακοίνωση θα εμπεριέχει αθροιστικά ακριβώς τα ίδια στοιχεία που αποστέλλονταν μέχρι και χθες -δηλαδή κρούσματα, θάνατους- σε αθροιστική μορφή και θα αφορούν περίοδο από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και το βράδυ της επόμενης Πέμπτης. Μοναδική ουσιαστική διαφοροποίηση όπως μας αναφέρθηκε θα αφορά την γνωστοποίηση για την κατάσταση των νοσηλευόμενων, αφού θα εμπεριέχεται η πιο πρόσφατη ενημέρωση (δηλαδή τα άτομα που νοσηλεύονταν την Πέμπτη, πριν την έκδοση της ανακοίνωσης), ενώ το ποσοστό θετικότητας θα αφορά τον μέσο όρο όλης της εβδομάδας.

Προστίθεται επίσης πως στην ανακοίνωση -τυχόν- θανάτων θα προστίθενται εβδομαδιαία και οι εκπρόθεσμοι ή όσοι άργησαν να δηλωθούν λόγω καθυστέρησης της έκδοσης πιστοποιητικού θανάτου.

Σε ότι αφορά το σκεπτικό της αλλαγής αυτής, πέραν του γεγονότος ότι αυτό θεσπίστηκε προ εβδομάδας με το πράσινο φως του Υπουργικού Συμβουλίου υπογραμμίζεται πως με τον Covid-19 να μπαίνει πλέον σε μία ενδημική φάση γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια ο κόσμος να επιστρέψει πλέον στην κανονικότητα.

Ως εκ τούτου η παύση της καθημερινής ενημέρωσης επί του θέματος αναμένεται να μειώσει και το ψυχολογικό αντίκτυπο που αυτό έχει στους πολίτες, που δε θα χρειάζεται πλέον καθημερινά να «βομβαρδίζονται» με τους αριθμούς επιβεβαιωμένων περιστατικών και θανάτων. Σε ερώτηση μας εάν υπάρχει περίπτωση σε ενδεχόμενη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας να επιστρέψει η καθημερινή ενημέρωση τονίστηκε πως κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί όμως η πανδημία έχει αποδείξει αυτά τα δύο (και βάλε) χρόνια πως τα δεδομένα είναι ρευστά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS