ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης «London Bridge»

Επιχείρηση «London Bridge»

Αυτό είναι το κωδικό όνομα που δόθηκε στο σχέδιο για τις ημέρες και εβδομάδες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η βασίλισσα βρίσκεται στον θρόνο από το 1952, αυτή είναι η μεγαλύτερη διάρκεια που κάποιος βρίσκεται στην θέση της μοναρχίας στη Βρετανία. Κατά την διάρκεια της βασιλείας της είδε 12 πρωθυπουργούς, σχεδόν 20 καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς αγώνες και 7 Πάπες.

Η βασίλισσα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Κοινοπολιτείας, προστάτης σε σχεδόν 600 οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα, και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη συμμαχία του Ηνωμένου Βασιλείου με πολλές χώρες. Έτσι, ο θάνατός της θα επιφέρει πολλές αλλαγές. Όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και για τον κόσμο.

1. Ο ιδιωτικός γραμματέας της, ο Edward Young, θα μεταδώσει αμέσως ένα μήνυμα στον ενεργό πρωθυπουργό εκείνη την εποχή. Αυτό το μήνυμα πιθανότατα θα λέει «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε.» Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα θέσει σε λειτουργία την Επιχείρηση London Bridge. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι 15 κυβερνήσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου όπου η βασίλισσα είναι αρχηγός κράτους θα ενημερωθούν μέσω ασφαλούς γραμμής. Οι πύλες του Παλατιού του Buckingham θα ειδοποιηθούν για την είδηση.

2. Ταυτόχρονα, ένα newsflash θα ειδοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Κάθε μέσο ενημέρωσης είναι προετοιμασμένο για τα νέα. Κάθε ραδιοφωνικός σταθμός διαθέτει ένα δίκτυο φώτων που θα αναβοσβήνουν για να δείξουν μια εθνική καταστροφή όπως αυτή. Όλες οι εκπομπές του BBC θα σταματήσουν και θα προβάλουν μια ροή αφιερωμένη στη βασίλισσα. Οι παρουσιαστές των ειδήσεων θα αλλάξουν σε μαύρα κοστούμια και ρούχα που είναι πάντα διαθέσιμα στο στούντιο ειδήσεων, και το παραδοσιακό κόκκινο σήμα του BBC News θα γίνει μαύρο. Οι εφημερίδες, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν ημέρες κάλυψης του γεγονότος ήδη έτοιμες.

3. Την ίδια ημέρα που θα πεθάνει, ο μεγαλύτερος γιος της Βασίλισσας, ο Κάρολος, θα γίνει αμέσως βασιλιάς. Και αναφέρεται ότι το χρηματιστήριο, οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα θα κλείσουν για την ημέρα λόγω σεβασμού.

4. Μια μέρα μετά το θάνατο της Βασίλισσας, σε ζωντανή εμφάνιση, ο Κάρολος θα κάνει την πρώτη επίσημη ομιλία του ως Βασιλιάς. Η κυβέρνηση θα ορκιστεί την πίστη της στον ήχο ενός χαιρετισμού 41 όπλων στο Hyde Park του Λονδίνου. Μετά από αυτό, ο Βασιλιάς Κάρολος, αν αυτό είναι το όνομα που επιλέξει, θα ξεκινήσει μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα επισκεφτεί τους ηγέτες της κυβέρνησης στις πρωτεύουσες κάθε χώρας, το Εδιμβούργο, το Μπέλφαστ και το Κάρντιφ, πριν επιστρέψει και πάλι στο Λονδίνο.

5. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα τηλεοπτικά κανάλια θα παίξουν τα πολλά ντοκιμαντέρ που έχουν ήδη γίνει προς τιμήν της Βασίλισσας. Το BBC δεν θα παίζει κωμωδίες ως ένδειξη σεβασμού μέχρι την κηδεία.

6. Τέσσερις μέρες μετά το θάνατό της, το φέρετρο της Βασίλισσας θα οδηγηθεί με μια στρατιωτική πομπή από τα Ανάκτορα του Buckingham στο Westminster Hall. Θα παραμείνει εκεί τις επόμενες τέσσερις ημέρες και μετά που ο Βασιλιάς Κάρολος, η οικογένεια και οι αξιωματούχοι θα αποτίσουν φόρο τιμής σε εκείνη, τότε, οι πόρτες θα ανοίξουν σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που θα βρίσκονται σε ουρά έξω.

7. Η κηδεία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί 10 έως 12 ημέρες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η ημέρα της κηδείας θα είναι επίσημη αργία για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το χρηματιστήριο θα κλείσει για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και πολλές επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν το ίδιο. Στις 11 το πρωί, οι καμπάνες του Big Ben θα κτυπήσουν, η χώρα θα σιωπήσει και το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Αβαείο του Westminster, όπου 2.000 ειδικοί προσκεκλημένοι θα σκύψουν το κεφάλι τους και θα προσευχηθούν. Μετά τη λειτουργία, το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Windsor και τέλος στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ πιθανότατα θα θαφτεί δίπλα στον πατέρα της, τον Βασιλιά George.

8. Πιθανότατα μέσα σε ένα χρόνο μετά την κηδεία, μια επίσημη στέψη για τον Βασιλιά Κάρολο θα πραγματοποιηθεί σε άλλη μια αργία. Συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές αργίες, τα έξοδα κηδείας και τη γιορτή της στέψης, o θάνατος της Βασίλισσας εκτιμάται ότι κοστίζει δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, εκατοντάδες αλλαγές θα συμβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους μήνες. Το νέο βρετανικό νόμισμα θα εκτυπωθεί με το πορτρέτο του Βασιλιά και το νόμισμα της Βασίλισσας θα αφαιρεθεί σιγά σιγά από τη χρήση. Το ίδιο θα συμβεί για γραμματόσημα, διαβατήρια και αστυνομικές και στρατιωτικές στολές. Και ο εθνικός ύμνος θα αλλάξει σε "God Save the King".

9. Για να μην αναφέρουμε, πώς ο τρόπος που ο κόσμος και η Κοινοπολιτεία θα αντιδράσουν στον νέο Βασιλιά θα μπορούσαν να αλλάξουν για πάντα τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Για παράδειγμα, υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη στην Αυστραλία για να γίνει η χώρα δημοκρατία. Και ο θάνατος της Βασίλισσας θα μπορούσε να αυξήσει αυτήν την υποστήριξη. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει άλλες χώρες να ακολουθήσουν το ίδιο, πράγμα που σχεδόν σίγουρα θα αποδυνάμωνε τη βρετανική μοναρχία.

Αυτό το σενάριο θα μας βρει μια μέρα. Η επιχείρηση London Bridge θα ενεργοποιηθεί, και αναμφισβήτητα όλος ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας στην μεγαλύτερη κηδεία. Αυτό θα είναι το τέλος μιας εποχής.

Πληροφορίες από businessinsider

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ