ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

To φετιχιστικό τσόκερ του ASOS εξόργισε τους γονείς στο Twitter

Μια φωτογραφία που δείχνει ένα κορίτσι με κλειστά μάτια να φοράει στο λαιμό ένα αξεσουάρ που μοιάζει με ζώνη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στους καταναλωτές του διάσημου ιντερνετικού καταστήματας ASOS.  To συγκεκριμένο τσόκερ που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του και θυμίζει περισσότερο αξεσουάρ που μπορείς να προμηθευτείς σε κάποιο sex shop ξεσήκωσε πολλούς γονείς που έσπευσαν στο Twitter να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους.

Το αξεσουάρ, μία μακριά ζώνη κατασκευασμένη από λάτεξ με το κωδικό όνομα "Hanger Latex Flame Choker" παρουσιάζεται φορεμένο πάνω σε ένα μοντέλο που έχει τα μάτια του κλειστά και το κεφάλι γερμένο ελεύθερα προς τα πίσω. Μία εικόνα που θεωρήθηκε από τους καταναλωτές και τους γονείς κοριτσιών στην εφηβεία ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, στέλνει στις νέες γυναίκες «φετιχιστικά» και «αυτοκτονικά» μηνύματα.

Η εταιρία, μετά από αυτό τον καταιγισμό αντιδράσεων αναγκάστηκε να αποσύρει το προϊόν για να αποφύγει να πέσει θύμα αγωγών, παρόλα αυτά αρκετοί χρήστες του Twitter συνεχίζουν να τονίζουν ότι είναι ανεπίτρεπτο και απερίσκεπτο από μία τόσο μεγάλη εταιρία να επιτρέπει την κυκλοφορία μίας τόσο «σκληρής» και «άσχημης» εικόνας.

Οι περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν ενοχλημένοι από το φετιχιστικό τσόκερ - ζώνη δεν στέκονται τόσο στο προϊόν αυτό καθεαυτό αλλά επικεντρώνονται στον τρόπο προώθησης του αξεσουάρ και στην φωτογραφία του νεαρού μοντέλου το οποίο μοιάζει σα να έχει αυτοκτονήσει με την βοήθεια της ζώνης.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό. Χρησιμοποιούν μία εικόνα αυτοκτονίας για να καταφέρουν να πουλήσουν ένα παλιοτσόκερ. Είναι απαράδεκτο,» γράφει στο Twitter μία χρήστης, ενώ μία άλλη αναφέρει «Λες και δεν υπάρχουν ήδη αρκετές αυτοκτονικές εικόνες παντού στο ίντερνετ. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να βλέπουν τα έφηβα παιδιά μας», έγραψε ένα χρήστης.

''Νιώθω τόσο αηδιασμένος με το ASOS. Σε μια εποχή που οι θάνατοι από αυτοκτονία έχει αυξηθεί, προσπαθούν να το κάνουν και μόδα. Η πόζα, η ζώνη, το μήνυμα στο μπλουζάκι... άρρωστο'', σημείωσε ένας άλλος.

Τα ASOS μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS