ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Το μενού που απόλαυσε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στην ταβέρνα Στου Ρουσιά στα Λεύκαρα

Του Μιχάλη Μιχαηλίδη 

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Κώστας Ρουσιάς, μας μίλησε για το παραδοσιακό set menu που είχε την ευκαιρία να απολαύσει στα Λεύκαρα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ του Μονακό.

Μας είπε μάλιστα ποιο πιάτο τον ενθουσίασε περισσότερο από όλα όσα δοκίμασε το μεσημέρι της Κυριακής.

Ως γνωστό, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ως ένας από τους προσκεκλημένους του Κύπριου μεγιστάνα Τζον Χριστοδούλου, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ του Μονακό είχε την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα στα γραφικά Λεύκαρα -η εδώ επίσκεψή του πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης του διαγωνισμού «Love Cyprus», τον όποιο διοργανώνει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation.

Αφού περπάτησε στο χωριό, συνομιλώντας με κόσμο και μαθαίνοντας για τη λευκαρίτικη παράδοση στην κεντητική, τη χειροτεχνία και την αργυροχοΐα, ακολούθως ο πρίγκιπας επισκέφτηκε μαζί με τους υπόλοιπους προσκεκλημένους την ταβέρνα Στου Ρουσιά, απολαμβάνοντας ένα παραδοσιακό set menu που είχε ετοιμαστεί ειδικά για την περίσταση.

Η αρχή έγινε με χωριάτικη σαλάτα και συνοδευτικά (ταχίνι, χούμους, μελιτζανοσαλάτα), ενώ ακολούθως στο τραπέζι έφτασαν το χωριάτικο λουκάνικο και το χαλούμι. Τρία μαγειρευτά για τη συνέχεια, το κολοκάσι με χοιρινό, το σπανάκι με αρνί και τα κουπέπια, ενώ στο τραπέζι ήρθα επίσης σουβλάκι (χοιρινό και κοτόπουλο) αλλά και σεφταλιές.

Το γεύμα, που ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και γαλακτομπούρεκο, συνόδευσαν τρία κυπριακά κρασιά, εκ των οποίων ένας επιδόρπιος οίνος.

Σε ερώτησή μας αν υπάρχει κάποιο από τα φαγητά που ενθουσίασε περισσότερο τον πρίγκιπα Αλβέρτο, ο κύριος Ρουσιάς μάς ανέφερε αρχικά πως δοκίμασε όλα τα πιάτα που έφτασαν στο τραπέζι και πως ειδικά με τα κουπέπια έδειξε τον ενθουσιασμό του, μάλλον γιατί είναι ένα πιάτο που είχε ξανά την ευκαιρία να το απολαύσει (ίσως και ως ντολμαδάκια).

Για την ιστορία να πούμε πως η ταβέρνα Στου Ρουσιά στεγάζεται σε ένα αρχοντικό ηλικίας 100 χρόνων, το οποίο αρχικά λειτούργησε ως ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» -μέχρι και η Βέμπο επισκέφτηκε. Ακολούθως, για πολλά χρόνια φιλοξενούσε το μεγαλύτερο καφενείο των Λευκάρων, ενώ τον τελευταίο ένα χρόνο λειτουργεί ως ταβέρνα, προσφέροντας τα πολύ νόστιμα φαγητά του Ρουσιά.

*Τη φωτογραφία παραχώρησε στο Must ο κύριος Κώστας Ρουσιάς, ειδικά για τις ανάγκες του άρθρου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS