ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Trump: Καλείται να καταβάλει αποζημίωση άνω των 83 εκατ. δολαρίων στην αρθρογράφο Jean Carroll

Όλες οι λεπτομέρειες

Μαρία Σάββα

Χθες Παρασκευή, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ανακοίνωσε την ένοχη απόφαση εναντίον του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της Jean Carroll. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Trump καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 83,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην 80χρονη αρθρογράφο και συγγραφέα.

Η Κάρολ κατέθεσε αγωγή κατά του Trump, ισχυριζόμενη ότι αυτός αμαύρωσε το όνομά της, αρνούμενος το 2019 ότι τη βίασε πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια νέα κατακραυγή για τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση "γελοία" και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση.

Το περασμένο Μάιο, άλλο δικαστήριο είχε αποφανθεί υπέρ μιας πρώην αρθρογράφου του περιοδικού Elle, στην οποία ο Trump επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα σε πολυκατάστημα της Bergdorf Goodman. Σε αυτήν την υπόθεση, επιβλήθηκε αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Trump αρνήθηκε και σε αυτήν την περίπτωση τις κατηγορίες, καταλογίζοντας στις δικαστικές αρχές την έννοια του "κυνηγιού μαγισσών".

Η Κάρολ, μετά τη νέα απόφαση, ζητά πρόσθετη αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν, που προΐστατο της διαδικασίας, είχε ήδη δηλώσει ότι ο Trump δυσφήμησε και κακοποίησε σεξουαλικά την Κάρολ το 2019 και στα δοκιμαστήρια του πολυκαταστήματος, τη δεκαετία του 1990. Ο ίδιος περιέγραψε δηλώσεις του Trump, τον Ιούνιο του 2019, όταν ήταν πρόεδρος, ως ανακριβείς και απορριπτές της αλήθειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS