ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ένα όραμα για το 2024

Είναι χαριτωμένη, μικρόσωμη με κοντά βαμμένα μαλλιά. Πίνω μια γουλιά καφέ και την χαζεύω. Η φιγούρα της με συγκινεί.

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

Είναι χαριτωμένη, μικρόσωμη με κοντά βαμμένα μαλλιά. Πίνω μια γουλιά καφέ και την χαζεύω. Η φιγούρα της με συγκινεί, έχει κάτι το οικείο, μου θυμίζει την γιαγιά μου. Ένας άνθρωπος που όσο μπόι του λείπει το έχει σε δυναμισμό και ενέργεια. Καθώς μου εξιστορεί την ζωή της εντοπίζω τα κοινά τους χαρακτηριστικά. Και οι δυο τους έφυγαν από τον τόπο τους σε δύσκολες εποχές για τις γυναίκες και κατάφεραν να πιλοτάρουν το καράβι της ζωής τους διασχίζοντας φουρτουνιασμένες θάλασσες, σαν επιδέξιοι καπετάνιοι. Ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που το σαράκι της επιχειρηματικότητας ροκανίζει την ψυχή τους και δεν τις αφήνει να ησυχάσουν. Αυτό το σαράκι αποτελεί την κινητήριο δύναμή τους και τους δίνει λόγο κάθε πρωί για να σηκωθούν, αχάραγα, από το κρεβάτι και να αδράξουν την μέρα. Γυναίκες, που αν γεννιόντουσαν σήμερα η εξυπνάδα και η δημιουργικότητα τους θα τις εκτόξευε στην κορυφή.

Η κυρία Ανδρούλλα είναι απ’ αυτούς τους ανθρώπους που όταν χαμογελάνε νιώθεις ότι καθρεφτίζεται η ψυχή στα μάτια της. Όταν αποφάσισε να ανοίξει την επιχείρηση της ήταν 71 ετών. Ο περίγυρος της προσπαθούσε να την αποθαρρύνει αλλά αυτή είχε πείσμα. Ήταν απολύτως σίγουρη ότι θα πάει καλά. «Είχα όραμα» μου λέει «ξάπλωνα τα βράδια και σκεφτόμουν κάθε λεπτομέρεια, την τοποθεσία την διακόσμηση τα χρώματα, και ορίστε τα κατάφερα και τους διέψευσα όλους, έχω την επιχείρηση μου 9 χρόνια τώρα και πάει πάρα πολύ καλά. Δεν ησυχάζω είμαι 80 χρονών και ακόμα έχω επιχειρηματικές ιδέες.» μου λέει και μου τις εκμυστηρεύεται συνωμοτικά ορκίζοντας με ότι δεν θα πω κάτι πουθενά.

Καθώς φεύγω από την συνάντηση μας σκέφτομαι ότι…αυτό ακριβώς είναι…πάρα το χάσμα γενεών που μας χωρίζει έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Πιστεύουμε και οι δυο ότι για να επιτύχεις πρέπει να έχεις όραμα. Σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Για να πραγματοποιηθεί κάτι πρέπει πρώτα να το δημιουργήσεις στο μυαλό σου και να έχεις πείσμα.

Για να γίνει μαγική η ζωή μας χρειάζεται να δημιουργήσουμε το προσχέδιο και να πιστέψουμε σε αυτό. Όπως ακριβώς όταν χτίζεις ένα σπίτι και πρέπει να έχεις πριν έτοιμο το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Όλες οι πτυχές της καθημερινότητας και της ζωής μας χρειάζονται ένα συνειδητό προσχέδιο. Η κάθε μας μέρα πρέπει πριν σηκωθούμε από το κρεβάτι να είναι προσχεδιασμένη. Να ξέρουμε τι περιμένουμε, τι θέλουμε που θέλουμε να κινηθούμε. Πρέπει να έχουν γίνει όλα μια πρώτη εικόνα στο μυαλό μας, μια νοερή πρόβα. Ακόμα και η διάθεση μας. Η οικογένεια που θέλουμε να έχουμε, οι σχέσεις μας ερωτικές και μη, τα επαγγελματικά μας βήματα, η διάθεση, το σπίτι μας, η εξέλιξη μας όλα πρέπει πρώτα να προσχεδιαστούν και το βράδυ πρέπει να γίνεται ο απολογισμός. Είναι απίστευτο το πόσο υπέροχη μπορεί να γίνει η καθημερινότητα μας και κατ’ επέκταση ολόκληρη η ζωή μας όταν αρχίζουμε να την προσχεδιάζουμε.

Μιας και βρισκόμαστε λοιπόν στα σπάργανα του 2024 και ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα ας κλείσουμε τα μάτια και ας αναρωτηθούμε τι θέλουμε αυτή η νέα χρονιά να μας φέρει. Πως θέλουμε να είναι η ζωή μας; Ποια είναι η ιδανική δουλειά; Ο ιδανικός σύντροφος; Ας τα προσχεδιάσουμε με κάθε λεπτομέρεια, ας γράψουμε τους στόχους μας σε ένα χαρτί, ας νιώσουμε ότι τα έχουμε αποκτήσει ήδη κι ας αφεθούμε με εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη στην ροή του χρόνου να μας πάει εκεί που πρέπει να είμαστε.

Ο άνθρωπος μπορεί να τα έχει όλα φτάνει να πιστέψει ότι μπορεί να τα έχει όλα.

 ΥΓ. Μην αφήσετε την χρονιά που ήρθε στην τύχη της. Σχεδιάστε την όπως την θέλετε.

Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση