ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

«Το εστιατόριο», Pamela Kelley

Περνά ο έρωτας από το στομάχι;

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

«Το εστιατόριο», Pamela Kelley

Μετάφραση: Χρήστος Μπαρουξής

Εκδ. Ελληνικά Γράμματα

Σελ.: 272

Μετροφυλλίστε τις πρώτες σελίδες εδώ.

Για να είμαι ειλικρινής διαβάζοντας το βιβλίο της Pamela Kelley απογοητεύτηκα λίγο μιας και οι αξιολογήσεις, ακόμα και τα λόγια στο οπισθόφυλλο, με προϊδέασαν για κάτι άλλο. Είναι ένα βιβλίο με πάνω από 3.400 αξιολογήσεις 5 αστέρων στο Goodreads! Και έψαχνα τον λόγο σε κάθε του γραμμή, σε κάθε του σελίδα.

Δεν χρειαζόμαστε πάντα να διαβάζουμε κάτι ουσιαστικό ή σοβαρό.

Αν ψάχνετε ένα εύκολο βιβλίο που θα διαβαστεί γρήγορα για να περάσετε μαζί του ευχάριστα την ώρα σας χωρίς να έχετε απαίτηση να ταξιδέψετε σε φιλοσοφικά κανάλια, ούτε να παιδευτείτε με περίπλοκη δομή, μυστήριο ή μεστούς χαρακτήρες, με βαρυσήμαντα μηνύματα και εκπλήξεις στην εξέλιξη τότε αυτό είναι ένα βιβλίο γι αυτή την περίπτωση. Γιατί, δεν χρειαζόμαστε πάντα να διαβάζουμε κάτι ουσιαστικό ή σοβαρό.

Οι περιγραφές των πιάτων ήταν πολλές αλλά στεγνές, η αφήγηση δεν πλημμυρίστηκε από τα αρώματα της κουζίνας. Δεν αντιλήφθηκα το ρομαντικό στοιχείο, ούτε κανένα πάθος, ούτε μου άνοιξε την όρεξη να αναζητήσω και να γευτώ τα πιάτα που περιέγραφε. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι συγκινησιακό. Υπάρχουν πολλές περιττές και άσκοπες, κατά τη γνώμη μου, περιγραφές, όπως οι ενδυματολογικές για παράδειγμα. Οι χαρακτήρες είναι εντελώς επιφανειακοί με αποτέλεσμα, στην αρχή τουλάχιστον, να δυσκολεύομαι να τους ξεχωρίσω και να θυμάμαι κάθε φορά ποιός είναι ποιός. Με λίγα λόγια, δεν ένοιωσα ότι αυτό που υποσχέθηκε αρχικά, ότι δηλαδή ο έρωτας περνά από το στομάχι ή όπως το λέει «...η τέλεια συνταγή για την αγάπη περνάει από την κουζίνα».

Καμιά φορά τα βιβλία είναι απλά, χωρίς βάθος, χωρίς προβληματισμούς, χωρίς ιδιαίτερη πλοκή, χωρίς το γλαφυρό στοιχείο. Είναι μόνο ευχάριστες γραμμικές ιστορίες που σκοπό έχουν να διασκεδάσουν τον αναγνώστη τους, το κατά δύναμιν έστω. Κι αυτό οφείλω να πω πως είναι εντάξει και είναι κατανοητό και αποδεκτό.

Αναζητήστε το βιβλίο στο βιβλιοπωλείο Parga εδώ.

lasithiotakisa@sppmedia.com

Από το οπισθόφυλλο: Η Μάντι, η Έμα και η Τζιλ είναι τόσο δεμένες όσο μπορεί να είναι τρεις αδελφές που ζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά η μία από την άλλη. Όταν η αγαπημένη τους γιαγιά Ρόουζ Φέργκιουσον «φεύγει» γαλήνια στον ύπνο της μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 99, τους κληροδοτεί μια μεγάλη έκπληξη. Εκτός από το σπίτι της, τους αφήνει το πιο γκουρμέ εστιατόριο της πόλης, αλλά υπό όρους... Οι τρεις τους συγκεντρώνονται και πάλι στη γενέτειρά τους – θυμούνται, νοσταλγούν, βάζουν τις ζωές τους στο μικροσκόπιο και σχεδιάζουν εκ νέου το μέλλον τους ακολουθώντας τις πιο νόστιμες... συνταγές. Ένα μυθιστόρημα για τις αδελφικές σχέσεις, τον έρωτα και φυσικά την αγάπη για το φαγητό και τις γεύσεις της ζωής μας. Ένα βιβλίο που συνδυάζει τον ρομαντισμό και τη γαστρονομία. Γιατί η τέλεια συνταγή για την αγάπη περνάει από την κουζίνα.

Για τη συγγραφέα: Η Pamela Kelley είναι επιτυχημένη συγγραφέας μυθιστορημάτων, οικογενειακών και όχι μόνο ιστοριών. Τα βιβλία της βρίσκονται στη λίστα των best seller της USA Today και της Wall Street Journal, και οι περισσότερες αναγνώστριές της τα περιγράφουν ως μικρές δόσεις θετικότητας με χαρακτήρες που θα ήθελες να είναι φίλες σου. Ζει σε μια ιστορική παραθαλάσσια πόλη κοντά στο Cape Cod, νότια της Βοστόνης. Πάντοτε της άρεσαν οι ρομαντικές ιστορίες, οι ιστορίες μυστηρίου, τα θρίλερ και τα βιβλία μαγειρικής. Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να σας ανοίξει η όρεξη όταν διαβάζετε τα βιβλία της, αφού είναι λάτρης του καλού φαγητού και πότε πότε μοιράζεται συνταγές της με το αναγνωστικό της κοινό.

Έγραψαν για το βιβλίο: «Ιδανικό για τους απανταχού λάτρεις της γαστριμαργίας και των γκουρμέ συνταγών, των μεγάλων, γεμάτων αγάπη τραπεζιών, αλλά και των όμορφων ρομαντικών ιστοριών. Αυτό το βιβλίο συνδυάζει την αγάπη για την οικογένεια και το φαγητό! Μια τόσο τρυφερή ιστορία!» Lauren Blum, περιοδικό FIRST FOR WOMEN.

Μια απολαυστική «μπουκιά» ζωής με πάνω από 3.400 αξιολογήσεις 5 αστέρων στο Goodreads!

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση