ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Σατέν μαύρη φούστα με cowboy boots και άσπρο τοπ
 

323 νέα κρούσματα - Νοσηλεύονται 89 ασθενείς

Σε σοβαρή κατάσταση 22 άτομα

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη 323 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 (ποσοστό θετικότητας: 0,97%), τα οποία εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 35.620.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο, σήμερα δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 232.

Στο μεταξύ, 89 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 22 σε σοβαρή κατάσταση.

Εξάλλου, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 33.194 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με COVID-19. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 232, εκ των οποίων:

- 155 άντρες (67%), και
- 77 γυναίκες (33%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 89 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 22 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 22 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι εννέα είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και εννέα σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου)

Από τις 33,194 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 2,929 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 30,265 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 323 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

• 95 κρούσματα από 751 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των στενών επαφών (πρωτογενείς επαφές) κρουσμάτων.
• 27 κρούσματα από 1,253 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
• 1 κρούσμα από 260 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
• 10 κρούσματα από 370 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
• 6 κρούσματα από 239 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια.
• 184 κρούσματα από 30,026 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

• 295 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση