ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αναδρομή στους Man of the year από το 2001

Σταύρη Φράγκου

Δεκαεφτά χρόνια πέρασαν και τα Man of the Year awards ο πρώτος θεσμός βραβείων στην Κύπρο έγινε και ο μακροβιότερος. Η δημιουργία αυτού του θεσμού ήταν η ανάγκη για την επιβράβευση των ανθρώπων που πρόσφεραν και προσφέρουν με το έργο τους, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από τα χρόνια, δεκάδες άνδρες ξεχώρισαν με τις ιδέες και τα επιτεύγματά τους βραβεύτηκαν και απέκτησαν με τις ικανότητες τους επάξια το βραβείο.

Στα Man of the Year awards γίνεται η βράβευση των άριστων ανδρών της χρονιάς, που έχουν όνειρα και στόχους και τα κάνουν πραγματικότητα. Είναι αυτοί που ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους, το πνεύμα, το ήθος και τον χαρακτήρα τους. Είναι αυτοί που αποτελούν τα πρότυπα για τους επόμενους αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ας κάνουμε μια αναδρομή στα βραβεία αυτά, και να δούμε ποιοι ήταν οι Άντρες της Χρονιάς από το 2001 μέχρι σήμερα.

 

2001+2002 Στέλιος Χατζηιωάννου

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου έγινε ευρύτερα γνωστός για τη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet το 1995, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Στην ηλικία των 39 ετών, έλαβε τον τίτλο του ιππότη από την ΗΜ Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα.

2003 Πλάτων Λανίτης

Ο Πλάτων Λανίτης ακολούθησε τον κλάδο των οικονομικών στο Reading στην Αγγλία. Το 1992 μετά το θάνατο του Ευαγόρα Λανίτη, τα ηνία της εταιρείας ανέλαβάν οι γιοι του Πλάτων, Κώστας και Μάριος Λανίτης, υπό την προεδρία του κ. Πλάτωνα Λανίτη.

2004 Χαράλαμπος Πηλακούτας

Είναι ο ισχυρότερος επιχειρηματίας στον τομέα της αυτοκίνησης, εκπροσωπώντας τις εταιρίες BMW, Mini, Nissan, Jaguar, Rolls Royce, Alpina και Land Rover. Οι συνεργάτες του στο εξωτερικό αναγνωρίζουν την πολύχρονη προσφορά του, την ευφυΐα και την τελειομανία που τον διακατέχει και τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Ο Χαράλαμπος Πηλακούτας, ο Managing Director στην οικογενειακή επιχείρηση Charalambos Pilakoutas group βραβεύτηκε ως ο Άντρας της Χρονιάς το 2004.

2005+2006 Μάρκος Παγδατής

Γεννημένος στη Λεμεσό, ο Κύπριος τενίστας έγινε γνωστός τη χρονιά 2005-2006 για την αξιοσημείωτη παρουσία του στο Αυστραλιανό Όπεν. Το 2006 έφτασε στον ημιτελικό του τουρνουά Wimbledon και κέρδισε την 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Έτσι επάξια βραβεύτηκε ως Άντρας της Χρονιάς το 2005 και 2006.

2007 Μιχάλης Χατζηγιάννης

Γεννημένος στη Λευκωσία το 1979, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική ενώ ακολούθησε σπουδές στη Μουσική Ακαδημία του Λονδίνου. Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Φίλοι και Εχθροί», ο οποίος έγινε μέσα στις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του διπλά πλατινένιος ενώ λίγο αργότερα στα Μουσικά Βραβεία Αριών έφυγε με 8 βραβεία στα χέρια του.

2008 Τιμούρ Κετσπάγια

Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής. Κατάφερε να φέρει στην τότε ομάδα που ήταν προπονητής, στην Ανόρθωση τη μεγαλύτερη έως τότε επιτυχία του συλλόγου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αποκλείοντας την τουρκική Τραμπζονσπόρ στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2005-06.

2009 Λώρης Λοϊζίδης

Άφησε τη σφραγίδα του στη μεγαλύτερη επιτυχία της κυπριακής τηλεόρασης, την Αίγια Fuxia, υπογράφοντας το σενάριο μαζί με τη Χριστιάνα Αρτεμίου. Παράλληλα συνεχίζει ακάθεκτος με την ομάδα του να μας διασκεδάζει τόσο μέσα από την τηλεοπτική σειρά La Pasta Pomiλώρη.

2010 Χριστόφορος Πισσαρίδης

Το Νόμπελ οικονομίας για το 2010 είναι σε χέρια Κύπριου, του Χριστόφορου Πισσαρίδη. Η διάκριση του ως Επιστήμονα και Άντρα της Χρονιάς στα βραβεία Johnnie Walker Man of the Year το 2010 ήταν ένα φυσικό επακόλουθο.

2011 Φίλιππος Πατσαλής

Η επιστήμη απαιτεί απομόνωση, αυτοσυγκέντρωση και πολύ δουλειά. Ο Δρ. Φίλιππος Πατσαλής αφοσιώθηκσε στο σημαντικό έργο του όσον αφορά στην προγεννητική έρευνα και δικαίως βραβεύτηκε ως Επιστήμονας της Χρονιάς και Μan of the Year το 2011.

2012 Παύλος Κοντίδης

Το επίτευγμα του νεαρού ιστιοπλόου στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου να τερματίσει στη δεύτερη θέση έκανε περήφανους στους Κύπριους. Ο Παύλος Κοντίδης, ο πρώτος Ολυμπιονίκης της χώρας μας αποθεώθηκε και βραβεύτηκε ως ο Man Of The Year αλλά και Αθλητής της Χρονιάς.

2013 Ευτύχιος Έλληνας

O νεαρός που κατάφερε να κάνει περήφανη τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα. Ο Ευτύχιος Έλληνας, ή αλλιώς «Tio Ellinas», έγινε ο πρώτος 'Ελληνας που του ζητήθηκε να λάβει μέρος σε δοκιμαστικό της Formula και δεν θα μπορούσε να μην αναδειχθεί Αθλητής της Χρονιάς αλλά και Man of the Year το 2013.

2014 Κυριάκος Νικολάου

Με δύο βραβεία στο χέρι έφυγε από την τελετή των Man of the Year Awards ο Δρ. Κυριάκος Νικολάου, που αναδείχθηκε «Επιστήμονας και Άντρας της Χρονιάς» με το κυπριακό κοινό να αναγνωρίζει την σημαντική του συμβολή στον τομέα της Ιατρικής.
Ο Κυριάκος Νικολάου κατάφερε πρώτος πριν από 15 χρόνια, μαζί με την ερευνητική του ομάδα, να συνθέσει την αντικαρκινική ουσία «Τaxol», φέρνοντας επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου. Μια επιτυχία που μάλιστα τον έφερε σήμερα πιο κοντά στο Νόμπελ Χημείας. Η μάχη κατά του καρκίνου συνεχίζεται, με τον Δρ. Νικολάου να αφήνει το δικό του μήνυμα πως δεν είναι ανίκητος, δίνοντας ελπίδας σε εκατομμύρια ασθενείς.

2015 Ανδρέας Μαυρομμάτης

Άνδρας της χρονιάς 2015 αναδείχθηκε ο πετυχημένος κύπριος σεφ και ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων με έδρα το Παρίσι, Ανδρέας Μαυρομμάτης. Μία ιδέα που γεννήθηκε «δειλά» όταν ήταν ακόμα φοιτητής στο Παρίσι, έφερε τον Ανδρέα Μαυρομμάτη και το Le Mavrommatis στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Πλέον είναι και ο μόνος Κύπριος σεφ με εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin. Μέσα από τα εκλεκτά πιάτα του περνά την ελληνική και την κυπριακή κουζίνα στη γαλλική κουλτούρα, με άριστες επιδώσεις και μεγάλη επιτυχία.

2016 Avocarrot (Κωνσταντίνος Χρίστου, Γιώργος Ηρακλέους, Γιώργος Μακκούλη, Παναγιώτης Παπαγεωργίου)

Τέσσερις άντρες που, πριν καν φτάσουν τα 30, κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι καινοτόμο. Η Avocarrot είναι ένα app που μετατρέπει τις διαφημίσεις που ξεπηδούν στην οθόνη του κινητού, σε δώρα. Με δικά τους λόγια, για παράδειγμα, «στον χρήστη που τρέχει στο πάρκο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για τρέξιμο, μόλις τελειώνει τη διαδρομή του, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα του λέει ότι κέρδισε ένα ενεργειακό ποτό». Το πρωτότυπο app έχει ήδη κλείσει συνεργασίες με κολοσσούς από όλο τον κόσμο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS