ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα: Αυτοί είναι οι νέοι Υπουργοί

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος

Τέλος στην ονοματολογία έδωσε η κυβέρνηση. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Διορίζονται στη θέση του Υπ. Άμυνας ο νυν Δήμαρχος Αγλαντζιάς κ. Χαράλαμπος Πετρίδης.

Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας διορίζεται η κ. Νατάσα Πηλείδου.

 Στη θέση της Υπουργού Δικαιοσύνης η κ. Έμιλυ Γιολίτη.

Στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας διορίζεται ο Βασίλης Δημητριάδης.

Αναμφίβολα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είναι οι πιο στενοί συνεργάτες του Προέδρου και σαφώς έχει το δικαίωμα να τους επιλέγει τόνισε ο κ. Κούσιος.

Η σχετική δήλωση του κ. Κούσιου:

Το Who is Who των νέων Υπουργών 

Έμιλυ Γιολίτη - Υπουργός Δικαιοσύνης

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό και Συγκριτικό Δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Ακολούθως έκανε πρακτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες ενώ υπήρξε ερευνητικός υπότροφος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Λουξεμβούργο.

Το 2000 διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο των Trident Trust και Totalserve Management, παρέχοντας νομικές συμβουλές σε θέματα ανταγωνισμού, αναδιάρθρωσης, εξαγορών, συγχωνεύσεων και φορολογικού προγραμματισμού.

Το 2006 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου Αριστοδήμου Λοϊζίδης Γιολίτη και Σία.

Το 2010 ηγήθηκε της συγχώνευσης με τη διεθνή δικηγορική εταιρία Harneys LLC.

Πέραν της Λεμεσού, διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Χονγκ Κονγκ, Μοντεβιντέο, Βρετανικές Παρθένες Νήσους, Νησιά Καϊμάν και Σιγκαπούρη.
Τον Ιανουάριο του 2019 διορίστηκε στην θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2019.

Νατάσα Πηλείδου - Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας 

Η Νατάσα Πηλείδου είναι η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την 1η Μαρτίου 2018.

Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) από τον Απρίλιο 2016, υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Οργανισμού σε πλήρη συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς στόχους του κράτους.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με άριστα (first class with distinction) στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία δεκαπέντε ετών κυρίως σε διευθυντικές θέσεις. Διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly in South East Europe (Regional Chief Operating Officer) επικεφαλής των τμημάτων Finance, Marketing, HR, Administration, Operations και ΙΤ για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία. Για 9 χρόνια εργάστηκε στην PwC στην Κύπρο, στο Μιλάνο και στο Λονδίνο στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές και άλλες εταιρείες στους τομείς των χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, της ενέργειας, της ανάπτυξης γης, της ναυτιλίας και των προϊόντων ταχείας κατανάλωσης. Στο Λονδίνο παρέδιδε επίσης μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA και CIMA στη γνωστή σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP.

Επιπρόσθετα της μητρικής γλώσσας, μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων για την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, καθώς επίσης και επιμορφωτικά σεμινάρια σε ελεγκτικά, φορολογικά και άλλα θέματα.

Χαράλαμπος Πετρίδης - Yπουργός Άμυνας

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 19 Οκτωβρίου 1974 και διαμένει στην Αγλαντζιά από το 2003. Οι γονείς του είναι ο Ανδρέας και η Τούλλα Πετρίδη, εργάζονται στον κλάδο της ανάπτυξης γης από το από το 1980, διατηρώντας την κτηματική εταιρεία Landtourist Estates Ltd.
Αποφοίτησε το 1993 από την επτατάξια ιδιωτική σχολή G C School of Careers, και το 1995 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορική Δύναμη Κύπρου με τον βαθμό του Σμηνία.

Το 1998 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Oxford Brookes στην Αγγλία με First Class Honours Degree (BSc Hons) στο Estate Management. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Masters στο Land Economics and Finance (MPhil) στο Wolfson Gollege του Πανεπιστημίου του Cambridge με υποτροφία, και επέστρεψε στην Κύπρο.

Η κύρια του δραστηριότητα ξεκινώντας από το 1999 ήταν η εκτίμηση όλων των ειδών ακινήτων σε όλη την Κύπρο, καθώς και μελέτες βιωσιμότητας ακινήτων, σαν κτηματικός σύμβουλος με την Landtourist Valuations LLC. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ ασχολήθηκε εμπεριστατωμένα και με εμπορικά κέντρα (shopping malls) και γενικά με κάθε είδους έργα ανάπτυξης γης. Είναι εγκεκριμένος εκτιμητής ακινήτων από το ΕΤΕΚ, εγκεκριμένος κτηματικός σύμβουλος από το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, μέλος και εξεταστής του διεθνούς Οργανισμού του Royal Institute Of Chartered Surveyors (RICS) και αποτελώ έναν από τους διευθυντές της κτηματικής εταιρείας Landtourist Group.

Έχει ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του επαγγέλματος του εκτιμητή ακινήτων αλλά και ευρύτερα του τομέα των ακινήτων, τόσο υπό την ιδιότητα μου ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου από το 2004 μέχρι και το 2013, αλλά περισσότερο από την θέση του προέδρου του σώματος από το 2009 μέχρι και το 2013. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) Κύπρου από το 2012 μέχρι το 2014, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIABCI Κύπρου από το 2012 μέχρι το 2014. Από το Ιούνιο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο 2011 έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Urban Land Institute στην Κύπρο.

Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε μετά από πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ).

Είναι παντρεμένος από το 2003 με την Ξάνθη Τζοβάνη Πετρίδη, του Στέλιου Τζοβάνη και της Μαρίας Τζοβάνη Καρακόκκινου και έχω δύο παιδιά, την Μαρία και τον Ανδρέα, ηλικίας δεκατριών και δέκα χρόνων αντίστοιχα.

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS