ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αννίτα Δημητρίου: Το μήνυμα της για το Πραξικοπήμα του 1974

Σαν σήμερα ήχησαν οι σειρήνες πριν από 49 χρόνια.

Μαρία Καραμάνου

Σήμερα, στις 15 Ιουλίου 2023, η Κύπρος αναμνηστικά τιμά την 49η επέτειο από το στρατιωτικό πραξικόπημα που διαπράχθηκε κατά του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'. Στις 08:20 ακριβώς, οι σειρήνες ακούστηκαν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, επαναφέροντας στη μνήμη τον χρόνο που προσπαθήθηκε να ανατραπεί η ηγεσία της χώρας από την Χούντα των Συνταγματαρχών. Αυτό το πραξικόπημα που συνέβη το 1974 άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή, καθώς πέντε ημέρες αργότερα η Τουρκία, χρησιμοποιώντας το πραξικόπημα ως πρόσχημα, εισέβαλε στην Κύπρο.

Η Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανάρτησε σήμερα το πρωί μία φωτογραφία στους τάφους των πεσόντων όπου κάθε χρόνο τελείται μνημόσυνο στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολούθησε τρισάγιο, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Αργότερα ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στους τάφους.

Στην ανάρτηση της φαίνεται να είναι πλάτη στον φωτογραφικό φακό και να βρίσκεται στους τάφους τον πεσόντων. Μάλιστα, κάτω από την ανάρτηση της έγραψε, «#15Ιουλίου. Οι σειρήνες ήχησαν και σήμερα το πρωί. Ανατριχιαστική υπόμνηση του ολέθρου και της καταστροφής, που έφερε στον τόπο το προδοτικό πραξικόπημα. Εγερτήριο συνείδησης και απώθησης των ακροτήτων και του διχασμού που οδήγησαν στην τραγωδία και στη βίαιη διχοτόμηση της πατρίδας μας. Οφείλουμε ν’ αναμετρηθούμε με τα λάθη του παρελθόντος μόνο και μόνο για να τ’ αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά. Μακριά από, διχαστικές, επικίνδυνες συμπεριφορές. Αδιαπραγμάτευτος στόχος η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου μας.»

Δείτε την ανάρτηση της εδώ:

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS