ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Jane Birkin: Έφυγε από τη ζωή στα 76 της

O οίκος Hermès είχε τιμήσει το όνομά της, ονομάζοντας μια από τις πιο διάσημες τσάντες του, την τσάντα Hermès Birkin.

Μαρία Καραμάνου

Η Jane Birkin ήταν μία εξαιρετικά επιδραστική προσωπικότητα της Βρετανίας κατά τη δεκαετία του '60. Γνώριζε μεγάλη επιτυχία χάρη στις ρομαντικές της σχέσεις, την εντυπωσιακή εμφάνισή της και τον ξεχωριστό της στυλιστικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με αναφορές από τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, η Jane Birkin, η τραγουδίστρια και ηθοποιός, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου. Το ντοκιμαντέρ "Jane by Charlotte" αποκαλύπτει την καθημερινότητα της Jane Birkin στο σπίτι της στη Βρετάνη, εμφανίζοντας την αγάπη της για τα σκυλιά που μοιράζεται με την κόρη της, καθώς και τα δύσκολα θέματα που αντιμετώπιζε, όπως η απώλεια και η ασθένεια.

Η είδηση αυτή είναι δυσάρεστη και θρήνος επικρατεί για την απώλεια της αξιοσημείωτης καλλιτεχνικής προσωπικότητας της Jane Birkin. Οι θαυμαστές της και ο καλλιτεχνικός κόσμος θα θυμούνται την συνεισφορά της στη μουσική και τον κινηματογράφο με μεγάλη εκτίμηση.

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της ήταν όταν ερμήνευσε το ερωτικό τραγούδι "Je T'aime... Moi Non Plus" μαζί με τον πρώην σύντροφό της, Serge Gainsbourg, το 1968. Το τραγούδι αυτό έγραψε ιστορία και προκάλεσε αντιδράσεις λόγω του σέξι και προκλητικού του περιεχομένου.

Η Jane Birkin άφησε το δικό της σημάδι στον καλλιτεχνικό κόσμο και θα θυμόμαστε την προσφορά της στη μουσική και τον πολιτισμό.

Γεννημένη στις 14 Δεκεμβρίου 1946 στο Λονδίνο, η Jane Birkin ήταν μία Αγγλίδα ηθοποιός και γαλλόφωνη τραγουδίστρια που ζούσε στη Γαλλία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε πολιτογραφηθεί Γαλλίδα. Έγινε γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της συνεργασίας της και της προσωπικής της σχέσης με τον Serge Gainsbourg.

Επίσης, απέκτησε λαμπρή καριέρα ως ηθοποιός τόσο στον βρετανικό όσο και στον γαλλικό κινηματογράφο. Το 2001 τιμήθηκε με την διάκριση του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την προσφορά της στον πολιτισμό. Επιπλέον, στη Γαλλία της απονεμήθηκε η διάκριση του μέλους του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS