ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Μια πρωτοφανής υπόθεση για τα κυπριακά δεδομένα είδε το φως της δημοσιότητας. Ένα περιστατικό που έμελλε να γίνει για πρώτη φορά υπόθεση σε δικαστήριο. Συγκεκριμένα πριν από δυο χρόνια περίπου, μια γυναίκα σχολίασε με ρατσιστικό ύφος, φωτογραφία παιδιού, η οποία είχε αναρτηθεί από τον πατέρα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σχόλια που αναρτήθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενόχλησαν και εστάλησαν στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού με την Λήδα Κουρσουμπά να αναλαμβάνει αμέσως το θέμα.

Η ίδια με επιστολή της ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα καθώς επίσης και τον Αρχηγό Αστυνομίας και έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το 24NEWS επικοινώνησε με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κυρία Λήδα Κουρσουμπά για το συγκεκριμένο συμβάν. Όπως μας ανέφερε η ίδια, «Είναι μια απόφαση – σταθμός για την κυπριακή δικαιοσύνη» προσθέτοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που ένας πολίτης είναι υπόλογος και καταδικάζεται για μια υπόθεση που αφορά ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό στο διαδίκτυο που αφορά παιδί».

Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση ανέφερε στο Δικαστήριο ότι υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Κύπρο και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η δίκη πραγματοποιήθηκε και η κατηγορία που της απαγγέλθηκε από το δικαστήριο είναι ότι διένειμε και κατέστησε διαθέσιμο ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό στο διαδίκτυο που προωθεί τις διακρίσεις, το μίσος ή τη βία, με την ίδια να παραδέχεται την ενοχή της. Στις 7/1, το Δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα πρόστιμο ύψους 800 ευρώ, με την κυρία Κουρσουμπά να μας τονίζει ότι δεν έχει σημασία το πρόστιμο αλλά το γεγονός ότι υπήρξε καταδικαστική απόφαση στην υπόθεση λέγοντας πως αρχίζει να αλλάζει η νοοτροπία της κυπριακής κοινωνίας.

Δείτε τα σχόλια της γυναίκας στην παρακάτω φωτογραφία:

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ