ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Eurovision 2019: Το όνειρο αρχίζει...

Είναι ομολογουμένως μια από τις αγαπημένες μας περιόδους! Ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον είναι γεγονός και δεν θα μπορούσε να αρχίσει καλύτερα, καθώς την αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει η Τάμτα με την κυπριακή συμμετοχή! Ο Α’ ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 14/05 στις 22.00 με τη Νέτα να ερμηνεύει επί σκηνής το «Toy» ενώ στον Β’ ημιτελικό την Πέμπτη 16/05 την έναρξη θα αναλάβει το συγκρότημα Shalva Band με το τραγούδι «Million Dreams». Στον Α’ ημιτελικό θα συμμετάσχουν 17 χώρες, ανάμεσά τους Κύπρος και Ελλάδα, με τις Γαλλία, Ισπανία και Ισραήλ να έχουν, επίσης, δικαίωμα ψήφου. Εξάλλου, πέρα από τις 18 χώρες που θα συμμετάσχουν στο Β’ ημιτελικό δικαίωμα ψήφου θα έχουν και οι Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία. Τον σχολιασμό της διοργάνωσης για λογαριασμό της κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης αναλαμβάνουν για πρώτη φορά από κοινού ο Τάσος Τρύφωνος με την Ευρυδίκη, σε μια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα σύμπραξη!

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΑ ΦΑΒΟΡΙ
Με dark διαθέσεις θα εμφανιστεί στη σκηνή της Γιουροβίζιον η Τάμτα, καθώς το μαύρο χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί στη συνολική εντύπωση της φετινής μας συμμετοχής, με μια κυριολεκτικά αποκαλυπτική δημιουργία των Μi–Ro σε απρόμαυρες αποχρώσεις, που θα ολοκληρωθεί επί σκηνής και θα πλαισιώνεται από τα μαύρα κοστούμια των τεσσάρων χορευτών που θα τη συνοδεύουν. Γύρω από την Τάμτα υπάρχουν έξι κολόνες φωτισμένες σε άσπρο χρώμα, ανάμεσα στις οποίες εμφανίζονται οι χορευτές που την πλαισιώνουν. Τα γραφικά στη LED οθόνη είναι κυρίως γραμμικά σχέδια σε κόκκινο, άσπρο και μοβ χρωματισμό τα οποία ξεκινούν από την οθόνη πίσω και συνεχίζουν και στο πάτωμα. Χωρίς επιπρόσθετα αξεσουάρ και με όπλο τα οπτικά εφέ που θα συνοδεύουν τη χορογραφία, η σκηνική παρουσία του «Replay» στην πρώτη κιόλας πρόβα το περασμένο Σάββατο «κέρδισε» τις εντυπώσεις, με πολλούς, όμως, να κάνουν λόγο για κακό φωνητικό συντονισμό αλλά και μια ελαφρά ατονία, ως προς το συνολικό αποτέλεσμα. Τώρα, σε ό,τι αφορά την ελληνική συμμετοχή, μπορεί πέρσι η συμμετοχή της Γιάννας Τερζή να μάς άφησε μια γλυκόπικρη γεύση ως προς το αποτέλεσμα, αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, φέτος, όμως, η ελληνική συμμετοχή φαίνεται αποφασισμένη να φτάσει ψηλά, κάτι που αποδείχθηκε ήδη από την πρώτη πρόβα. Με το ροζ χρώμα να κατακλύζει κυριολεκτικά τη σκηνή, η Κατερίνα Ντούσκα εμφανίζεται στα λευκά, πλαισιωμένη από πέντε χορεύτριες κι ένα περιστρεφόμενο σκηνικό, το οποίο προς το τέλος του τραγουδιού γυρίζει από την άλλη μεριά για να αποκαλυφθεί έτσι ένας τοίχος γεμάτος λουλούδια, που συνεισφέρει, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, στην κορύφωση του τραγουδιού. Μπορεί φωνητικά να είναι άψογη και η σκηνική παρουσίαση να παρουσιάζει ενδιαφέρον, δεν είναι, ωστόσο, λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για μια φλύαρη εμφάνιση που ίσως αδικηθεί ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο!

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ
Σταθερά παραμένουν τα προγνωστικά του Α’ ημιτελικού, ακόμη και μετά τις πρώτες πρόβες των συμμετεχόντων με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» να φιγουράρουν στην πρώτη θέση και την Τάμτα με το «Replay» στη δεύτερη με πολύ μικρή διαφορά. Σύμφωνα με τα στοιχήματα, λοιπόν, οι δέκα χώρες που προκρίνονται στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου είναι οι Ελλάδα, Κύπρος, Ισλανδία, Τσεχία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Σερβία, Σλοβενία, Βέλγιο και Εσθονία. Στην τριάδα του Β’ ημιτελικού, ο οποίος συγκεντρώνει περισσότερα φαβορί, μέχρι στιγμής, βρίσκονται οι Ολλανδία, Ρωσία και Ελβετία ενώ στη δεκάδα θα συναντήσουμε και τις Σουηδία και Μάλτα.

Η ΠΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Αμέσως μετά τη νίκη της Νέτα στην Πορτογαλία με το «Toy» τόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όσο και ο υπουργός οικονομικών της χώρας είχαν σπεύσει να αναδείξουν την Ιερουσαλήμ ως τη μοναδική επιλογή για την πόλη που θα φιλοξενούσε τον διαγωνισμό, κάτι που ερμηνεύτηκε κι ως πολιτική κίνηση από την πλευρά τους, δεδομένων των όσων συμβαίνουν στην περιοχή, και σχολιάστηκε με σχετικά αρνητικό τρόπο από τα Μέσα και τους φαν, οι οποίοι θεώρησαν ότι ήταν μια δήλωση που επιχειρούσε να δώσει πολιτική χροιά σε μια διοργάνωση που διαχρονικά προσπαθεί να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα και την κοινωνική ευαισθητοποίηση, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές των χωρών που συμμετέχουν. Στην πραγματικότητα, όμως, όταν εν τέλει ανάμεσα στις τρεις υποψήφιες πόλεις που θα φιλοξενούσαν τον διαγωνισμό, Τελ Αβίβ, Εϊλάτ και Ιερουσαλήμ, επιλέχθηκε το κοσμοπολίτικο Τελ Αβίβ, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού, Τζον Όλα Σαντ, δήλωσε πως, παρά τα όσα ακούγονταν, δεν υπήρξε ποτέ επισήμως πρόθεση από πλευράς των τοπικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό, ανεξάρτητα από την πόλη διοργάνωσής του. Το Τελ Αβίβ, εξάλλου, κρίθηκε ως η καταλληλότερη πόλη τόσο ως προς τη χωρητικότητα του σταδίου όσο και ως προς τις υποδομές που απαιτούνταν για να στηθεί το Eurovision Village.

ΟΙ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ
Σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά, όπου συμμετείχαν 43 χώρες, η EBU ανακοίνωσε στο τέλος της περασμένης χρονιάς πως στη φετινή διοργάνωση θα διαγωνιστούν 42 χώρες, καθώς η Βουλγαρία επέλεξε να μη συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά το 2015, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών. Παρόλ’ αυτά, μετά την επιλογή της Ουκρανίας να απέχει από τη διοργάνωση, ο αριθμός των χωρών κλείδωσε στις 41, με τη Βόρεια Μακεδονία να συμμετέχει για πρώτη φορά με το νέο της όνομα, αντί για το Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Πηγή: ΤηλεΏρες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS