ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Λόγος ήταν ο χειρισμός της πλατφόρμας για τα γεγονότα γύρω από την δολοφονία του George Floyd και τις αναρτήσεις του Donald Trump

Αρκετοί από τους εργαζόμενους του Facebook αποφάσισαν να μην δουλέψουν την Δευτέρα, 01 Ιουνίου, σε μία πρωτόγνωρη για την εταιρεία «διαδικτυακή απεργία», εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο λόγος ήταν ο χειρισμός από πλευράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από την δολοφονία του George Floyd και τις αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump στο Twitter.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα τεχνολογίας, TechCrunch, γνωστή είναι πλέον η ουδέτερη στάση που προτίμησε να κρατήσει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, σχετικά με την διαμάχη μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Twitter.

Ο Mark Zuckerberg, σε δηλώσεις του τότε στο Fox News, ανέφερε ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης , κατά την άποψή του, δεν πρέπει να παίζουν τον ρόλο του «επιδιαιτητή της αλήθειας» στο Ιντερνετ.

Σε ανάρτηση στο δικό του προφίλ, έγραψε ότι καταδικάζει σε προσωπική βάση «την διχαστική και εμπρηστική ρητορική» του προέδρου, αλλά δεν προτίθεται να καλύψει αυτά τα μηνύματα και στο Facebook, στο όνομα «της ελευθερίας της έκφρασης και του δημόσιου συμφέροντος στην πληροφόρηση».

Η στάση αυτή, όπως αναφέρει το TechCrunch, έχει όμως προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων εντός της εταιρείας, με αρκετούς υπαλλήλους να ζητούν από τον Mark Zuckerberg να διαφοροποιήσει τη στάση του, απειλώντας με την παραίτηση τους.

Παράλληλα, αρκετοί είναι αυτοί που ζήτησαν να γίνουν νέες προσλήψεις στην εταιρεία, ανθρώπων από διάφορες φυλετικές ομάδες.

Ο Επικεφαλής Σχεδιασμού του Facebook, Andrew Crow, κατέφυγε στο Twitter, σημειώνοντας πως «το να χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Trump ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να υποκινήσει τη βία και να διαδώσει παραπληροφόρηση είναι απαράδεκτο, ανεξάρτητα από το ποιός είναι».

Ο Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων της εταιρείας, Jeison Toff, ανάρτησε στο Twitter ότι «δεν είναι περήφανος για το πώς παρουσιάζεται η εικόνα του Facebook» εν μέσω των ταραχών, σημειώνοντας πως «η πλειοψηφία των συναδέλφων που έχω μιλήσει, νιώθουν το ίδιο».

Ο Mark Zuckerberg ανταποκρίθηκε στην απογοήτευση των υπαλλήλων της εταιρείας του αλλά και την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ανακοινώνοντας ότι το Facebook θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες που αγωνίζονται για φυλετική ισότητα και δικαιοσύνη στις ΗΠΑ.

«Αναγνωρίζουμε τον πόνο που πολλοί άνθρωποι νιώθουν αυτή τη στιγμή, ειδικά η Μαύρη Κοινότητά μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook. «Ενθαρρύνουμε τους υπαλλήλους μας να εκφράζονται ανοιχτά όταν διαφωνούν με την ηγεσία. Καθώς θα αντιμετωπίζουμε άλλες δύσκολες περιστάσεις στο μέλλον, θα χρειαστούμε τα ειλικρινά σχόλιά τους».

Από τη πλευρά του, το TechCrunch υπογραμμίζει πως τα εσωτερικά θέματα της εταιρείας σπάνια γίνονται γνωστά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι υπάλληλοι του Facebook, έχουν γενικά μια καλύτερη σχέση με τη διοίκηση και διατηρούν τα παράπονά τους «εντός των τειχών» της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Mark Zuckerberg  |  Twitter  |  Facebook  |  Donald Trump  |  George Floyd  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ