ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Φθινόπωρο στην Κύπρο: Πού να πάω για μονοήμερη εκδρομή;

Δέσποινα Άσπρου

Το φθινόπωρο ως γνωστό δεν είναι και η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου. Οι περισσότεροι περιμένουν με ανυπομονήσια τις κρύες μέρες του χείμωνα, την δροσιά της άνοιξης ή την επιστροφή στις ζεστές καλοκαιρινές στιγμές. Κι όμως, το φθινόπωρο είναι μια εποχή που κρύβει την δική της μαγεία. Είναι μια περίοδος που κακά τα ψέματα μας επιτρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά και μια μονοήμερη εκδρομή σε διάφορα μέρη της Κύπρου. Αν λοιπόν δεν πρόκειται να πας σε κάποια πόλη του εξωτερικού για ένα μίνι ταξίδι, να όλα όσα μπορείς να κάνεις για να ξεφύγεις έστω και για μια μέρα!

Όμοδος: Η μεγάλη πλατεία του χωριού μπροστά στο μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, ο μεσαιωνικός ληνός, τα στενά δρομάκια, τα πετρόκτιστα σπίτια όλα χωμένα στο πράσινο, προσδίδουν στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία που σε περιμένει όλους τους μήνες τους χρόνου… κι όμως το φθινόπωρο, είναι ίσως η ιδανικότερη εποχή.

Λεύκαρα: Πες μου ποιος μπορεί να πει όχι σε μια μονοήμερη εκδρομή στα Λεύκαρα; Τα Λεύκαρα, μια κωμόπολη (περίπου 40 χλμ. από τη Λάρνακα) στις πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, φημίζονται για τα κεντήματα – τα λεγόμενα λευκαρίτικα – και για την αργυροχοΐα. Λέγεται μάλιστα πως το 1481, ο Leonardo Da Vinci, επισκέφθηκε τα Λεύκαρα και πήρε ένα από τα κεντήματα στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου! Οπότε γιατί όχι και εσύ; Αν πάλι δεν είσαι φαν των πιο πάνω, τότε σκέψου πόσες ωραίες φωτογραφίες μπορείς να βγάλεις στα περίφημα στενά!

Πεδουλάς – Κακοπετριά: Αν το φθινόπωρο δεν είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφτείς τον Πεδουλά και την Κακοπετριά, τότε ποια είναι; Εδώ θα βρείτε πολλά φυσικά μονοπάτια -προς τη Μονή Κύκκου και προς τα γύρω χωριά του Μουτουλλά και Καλοπαναγιώτη- για να τα περπατήσετε.

Κάβο Γκρέκο: Έχεις την εντύπωση ότι η Αγία Νάπα είναι μόνο για το καλοκαίρι; Nop! Σκέψου πόσο ωραία μπορείς να περάσεις ένα πρωινό κάνοντας μια βόλτα εκεί στην περιοχή που βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. Περπάτησε στο μονοπάτι της Φύσης, πάρε τον καφέ σου, κάθισε αναπαυτικά στο έδαφος και απόλαυσε τον «αέρα» της περιοχής!

Πλάτρες: Εμπρός ολοταχώς για τον ψηλότερο καταρράκτη της Κύπρου, που δεν είναι άλλος από τον Μυλλομέρη. Το τρεχούμενο νερό σε συνδυασμό με τα κόκκινα και κίτρινα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα συνθέτουν μια υπέροχη εικόνα, έτοιμη να την απολαύσεις από κάθε οπτική!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS