ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Γαλλία: Δραματικές οι εξελίξεις με τους αδελφούς Κουατσί: ''Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες''

Νέα παγκόσμια αγωνία για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη Γαλλία.

Νέα ενημέρωση: Οι δύο αδελφοί Κουατσί, ύποπτοι για την επίθεση στην έδρα της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo το πρωί της Τετάρτης, που οδήγησε στον θάνατο δώδεκα ανθρώπων, έχουν αποκλειστεί απο τις αστυνομικές δυνάμεις σε κτίριο της πόλης Νταμαρτέν, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι ύποπτοι κρατούν τουλάχιστον έναν όμηρο και οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή με ισχυρότατες δυνάμεις, ελικόπτερα, περιπολικά και τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι πληροφορίες για ένα νεκρό και αρκετούς τραυματίες, δεν επιβεβαιώνονται απο το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δύο αδελφοί είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο απο το Παρίσι μετά την επίθεση και απο το βράδυ της Πέμπτης υπήρχαν πληροφορίες ότι κινούνταν προς το βόρειο τμήμα της χώρας. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι δύο ύποπτοι έκλεψαν ένα αυτοκίνητο Peugeot 206 και η οδηγός του οχήματος αναγνώρισε τους αδελφούς Κουασί και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών και οι ύποπτοι κατέφυγαν σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Παρισιού. Εκεί ταμπουρώθηκαν, ενώ η περιοχή πλημμύρισε με αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερα του Στρατού και τεθωρακισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, 88.000 αστυνομικοί και στρατιώτες βρίσκονται επί ποδός σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης Vigiepirate, 9.650 από αυτούς στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης με πυρά στην περιοχή Μονρούζ νοτίως του Παρισιού κατά την οποία μια αστυνομικός σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ταυτοποιήθηκε και δύο πρόσωπα του πολύ στενού περιβάλλοντός του συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Προηγούμενη ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα Γαλλικά ΜΜΕ, οι δύο αδελφοί Κουατσί, ύποπτοι για την επίθεση στην έδρα της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo το πρωί της Τετάρτης, που οδήγησε στον θάνατο δώδεκα ανθρώπων, εντοπίστηκαν στην περιοχή της πόλης Νταμαρτέν, 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.

Υπάρχουν αναφορές για ανταλλαγή πυροβολισμών, όπως επίσης και πληροφορίες για ομήρους. Σύμφωνα με το BBC, υπάρχει τουλάχιστον ένας όμηρος ο οποίος κρατείται σε αποθήκη στη Νταμαρτέν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, πέντε ελικόπτερα της Αστυνομίας βρίσκονται στην πόλη Dammartin-en-Goele. Πηγή Kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS