ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Η Nadia Nadim πρέπει να γίνει το νέο πρότυπο των κοριτσιών

Αφγανή μετανάστης με την οικογένειά της στην Δανία, κατακτά τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

newsroom must

Η Nadia Nadim, στα 33 της, είναι μια αθλήτρια μεγάλων διαστάσεων, με καριέρα τόσο στην εθνική Δανίας, αλλά τόσο και στο ηθικό του κόσμου, υπό την έννοια του προτύπου προς τα νεαρά κορίτσια.

Η ίδια, σήμερα είναι μια από τις πιο μεγάλες influencers στον χώρο του ποδοσφαίρου. Γεννημένη στο Αφγανιστάν, και ενώ οι ταλιμπάν εκτέλεσαν τον πατέρα της όταν η ίδια ήταν μόλις 11 ετών, λόγω του ότι, σύμφωνα με την «Independent» ήταν στρατιωτικός στον Αφγανικό στρατό, βρήκε το κουράγιο μαζί με τη μητέρα και τις 4 αδελφές της να φύγει από τον τόπο της, με πλαστά διαβατήρια και μέσω του Πακιστάν να φτάσει στην Ευρώπη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nadia Nadim (@nadi9nadim)

Το αρχικό τους πλάνο ήταν να βρεθούν στο Λονδίνο, όπου είχαν μερικούς συγγενείς, με την ίδια να αναφέρει στην ιστοσελίδα της, μεταξύ άλλων «Με πλαστά διαβατήρια πήγαμε στην Ιταλία μέσω του Πακιστάν. Από εκεί εγώ και η οικογένειά μου, πηγαίναμε σε ένα συγκεκριμένο δρόμο στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, νομιζόμενες ότι φτάνουμε προς το Λονδίνο». Ενώ συνεχίζει λέγοντας «Μετά από μερικές μέρες, κατεβήκαμε όλοι από το αυτοκίνητο περιμένοντας να δούμε το “Big Ben”, ωστόσο είδαμε μόνο βλάστηση και δέντρα. Όταν ρωτήσαμε ένα περαστικό, ανακαλύψαμε ότι βρεθήκαμε στη Δανία».

Με λίγα λόγια, το πληγωμένο και κατατρεγμένο κορίτσι από το Αφγανιστάν κατάφερε να σκοράρει σχεδόν 200 τέρματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γυναικών, εκπροσώπησε την εθνική Δανίας, 98 φορές. Έχει σπουδάσει στην ιατρική σχολή και μελετά να γίνει χειρούργος επανορθωτικής όταν τελικά «κρεμάσει τα παπούτσια». Ενώ ταυτόχρονα μιλά 11 γλώσσες, και βρίσκεται στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον διεθνή αθλητισμό.

Η Nadia, μέσα στην καταστροφή, είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση, διδάσκοντας σε όλους μας τι πραγματικά σημαίνει να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου και να καταφέρνεις να αναγεννάσαι από τις στάχτες.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS