ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Καρκίνος: Νέα θεραπευτική αγωγή μόνο 7 λεπτών μέσω ένεσης

Μείωση χρόνου αναμονής στο νοσοκομείο για τους ασθενείς.

Μαρία Καραμάνου

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκατοντάδες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα παγκοσμίως που θα ωφεληθεί από μια θεραπευτική αγωγή με ένεση κατά του καρκίνου, με μια διαδικασία που διαρκεί μόλις 7 λεπτά.

Μετά την έγκριση που πήρε από τον Οργανισμό Ρύθμισης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) θα αποτελέσει το πρώτο στον κόσμο που θα παρέχει αυτήν την θεραπεία μέσω ένεσης σε εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να συμβεί σημαντική μείωση στους χρόνους που απαιτούνται για τη διοχέτευση της θεραπείας σε ορισμένους ασθενείς που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, με μειωμένο χρονικό διάστημα έως και τρία τέταρτα.

Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση της ατεζολιζουμάμπης, το οποίο συνήθως διοχετεύεται στους ασθενείς ενδοφλεβίως, αλλά τώρα πολλοί από αυτούς θα το λαμβάνουν μέσω ένεσης. Το φάρμακο, γνωστό και ως Tecentriq, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων τύπων καρκίνου, όπως καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος του μαστού, καρκίνος του ήπατος και καρκίνος της ουροδόχου κύστης. Αυτή η θεραπεία προσφέρεται σε περίπου 3.600 ασθενείς στην Αγγλία κάθε χρόνο.

Για εκείνους που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία παράλληλα με τη λήψη ατεζολιζουμάμπης, εξακολουθεί να είναι δυνατόν να το λαμβάνουν ενδοφλεβίως. Ωστόσο, αναμένεται ότι η πλειονότητα των ασθενών θα υποβληθεί σε μια γρήγορη ένεση διάρκειας περίπου 7 λεπτών αντί για την παραδοσιακή ενδοφλεβία, η οποία συνήθως απαιτεί από 30 λεπτά έως μία ώρα. Αυτό το φάρμακο λειτουργεί ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει και να εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Ο καθηγητής Πίτερ Τζόνσον, ο οποίος είναι επικεφαλής του NHS England για τον καρκίνο, ανέφερε ότι η πρωτοποριακή εισαγωγή αυτής της θεραπείας στην πρακτική σημαίνει ότι πολλοί ασθενείς θα περνούν λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολύτιμου χρόνου για το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στις μονάδες χημειοθεραπείας του NHS.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η διατήρηση της υψηλής ποιότητας ζωής για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο είναι κρίσιμης σημασίας. Εισαγωγή ταχύτερων και αποτελεσματικότερων θεραπειών αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο σε αυτόν τον τομέα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση