ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Κάρολος - Καμίλα:Γιορτάζουν την επέτειο γάμου τους

Μετακόμισαν μαζί στο Clarence House το 2003 και ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους στις 10 Φεβρουαρίου 2005.

Μαρία Καραμάνου

Η 9η Απριλίου δεν είναι μια απλή ημέρα στο βασιλικό ημερολόγιο, αλλά σηματοδοτεί την επέτειο γάμου του Βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα, μια σχέση που έχει αντέξει τις δοκιμασίες του χρόνου και τις πολύπλοκες δυναμικές της δημόσιας ζωής. Παντρεύτηκαν το 2005 σε μια πολιτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Windsor Guildhall, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής για το ζευγάρι και για το βασίλειο.

Η φετινή χρονιά έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη επέτειο του ζευγαριού μετά την ενθρόνιση του Καρόλου ως βασιλιά στις 6 Μαΐου 2023. Αυτός ο συνδυασμός προσωπικής και βασιλικής ζωής προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην φετινή επέτειο, ως ένα σημείο αναστοχασμού και εορτασμού.

Παρά την αντοχή τους στον χρόνο και τις δυσκολίες, ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα σπάνια μοιράζονται δημόσια φωτογραφίες ή αφιερώματα για την επέτειό τους, διατηρώντας μια αίσθηση μυστηρίου και ιδιωτικότητας γύρω από την προσωπική τους ζωή. Αυτή η διακριτικότητα, ωστόσο, δεν μειώνει το ενδιαφέρον του κοινού για το ζευγάρι, καθώς η ιστορία τους παραμένει ένα από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια της σύγχρονης βασιλικής ιστορίας.

Ο γάμος τους, που είχε κάποτε προκαλέσει κριτικές, σήμερα εκλαμβάνεται ως σύμβολο της εξέλιξης τόσο του ζευγαριού όσο και της βασιλικής οικογένειας σε γενικότερο πλαίσιο. 

Όμως, μία στιγμή έχει μείνει στο μυαλό μας. Η σπάνια και απροσδόκητη επίσκεψη του βασιλικού ζευγαριού στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας για την 14η επέτειο του γάμου τους το 2019, αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στην προσωπική και δημόσια ζωή του Βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα. Η εκδήλωση υπογράμμιζε όχι μόνο την προσωπική τους ευτυχία αλλά και την αφοσίωσή τους σε δημόσιες υποχρεώσεις, ακόμα και σε τόσο σημαντικές προσωπικές ημέρες.

Η επίσκεψη στο Κάστρο Hillsborough, λίγο μετά την εκτεταμένη ανακαίνισή του, έδειξε πώς το ζευγάρι επιθυμεί να συνδυάσει τον εορτασμό των προσωπικών του στιγμών με την υποστήριξη και την προβολή σημαντικών κοινωνικών και πολιτιστικών προσπαθειών. 

Τότε, ο Κάρολος είχε αναφερθεί στην ιδιαίτερη ημερομηνία, δηλώνοντας σε ομιλία του, «Κυρίες και κύριοι, είμαι εξαιρετικά ευγνώμων σε όλους σας που ήρθατε από τόσο μακριά για να γιορτάσουμε την επέτειο του γάμου μας. Είναι απίστευτα ευγενικό εκ μέρους σας».

Τι άλλαξε φέτος

Από τη στιγμή που ο Κάρολος ανέλαβε τα βασιλικά καθήκοντα τον Μάιο του 2023, η ζωή του έχει περάσει αρκετές αλλαγές, με την πιο σημαντική να μην είναι η ενθρόνισή του, αλλά μια προσωπική πρόκληση. Η πιο έντονη αλλαγή που έχει επηρεάσει τόσο τον ίδιο όσο και την Καμίλα είναι η αποκάλυψη της μάχης του Καρόλου με τον καρκίνο, μια διάγνωση που κρατά την ακριβή φύση της ασθένειας εκτός δημόσιας συζήτησης.

Αυτή η προσωπική δοκιμασία έχει φέρει μια τεράστια αλλαγή στη διάθεση και τα σχέδια του ζευγαριού, με την επέτειο του γάμου τους να γιορτάστηκε φέτος σε πιο ιδιωτικό πλαίσιο. Ο βασιλικός τρόπος ζωής, πάντα υπό το φως των δημοσιογραφικών φλας, αυτή τη φορά φαίνεται να παίρνει μια πιο συνεσταλμένη τροπή, με την επιθυμία του ζευγαριού να περάσει αυτή την περίοδο με διακριτικότητα και ηρεμία.

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της ανάγκης να δοθεί προτεραιότητα στην υγεία και την ευεξία πάνω από τις δημόσιες εμφανίσεις, δείχνοντας πως, παρά την αυξημένη ευθύνη και την προσοχή που συνοδεύει τη βασιλική θέση, οι προσωπικές στιγμές και οι προκλήσεις παραμένουν καθοριστικοί παράγοντες στη ζωή τους.

To love story τους

Ο γάμος του Καρόλου με την Camilla Parker Bowles σημάδεψε ένα ιστορικό και πολυσυζητημένο κεφάλαιο στη σύγχρονη βρετανική βασιλική ιστορία. Η πορεία τους προς τον γάμο ήταν γεμάτη προκλήσεις και δημόσια σχόλια, εν μέρει λόγω των προηγούμενων γάμων τους και της σχέσης τους κατά τη διάρκεια αυτών.

Ο Κάρολος και η Καμίλα συνάντησαν σημαντικά εμπόδια στο δρόμο τους προς τον γάμο, με την πιο δύσκολη πρόκληση να είναι η αποδοχή από τη βασιλική οικογένεια και ιδιαίτερα από τη βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ. Η Καμίλα, λόγω του παρελθόντος της και της προηγούμενης σχέσης της με τον Κάρολο, θεωρήθηκε από πολλούς ως μη κατάλληλη νύφη για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Παρά τις δυσκολίες, ο γάμος τους προχώρησε τελικά στις 9 Απριλίου 2005, στο Windsor Guildhall, μια απόφαση που αντικατοπτρίζει την αλλαγή των νορμών και των αντιλήψεων στο εσωτερικό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και την κοινωνία γενικότερα. Ήταν η πρώτη φορά που ένας διάδοχος του θρόνου παντρευόταν με πολιτική τελετή και ο γάμος αυτός σήμαινε επίσης την επίσημη αποδοχή της Καμίλα ως σημαντικού μέλους της βασιλικής οικογένειας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS