ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ναβάλνι: Η γυναίκα του παρακινεί διαμαρτυρία

Καλεί τους Ρώσους να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία κατά του Πούτιν την ημέρα των εκλογών.

Μαρία Καραμάνου

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η σύζυγος του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, έκανε έκκληση στους Ρώσους να συμμετάσχουν σε μια διαμαρτυρία την ημέρα των προεδρικών εκλογών, στις 17 Μαρτίου. Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube, εξέφρασε την ελπίδα της από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι άνθρωποι στην κηδεία του Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου. Τονίζει ότι η στήριξη αυτή ενισχύει τις προσδοκίες της. Η Ναβάλναγια προτρέπει τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, σύμφωνα με το αίτημα που είχε κάνει ο Ναβάλνι πριν αποβιώσει, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους κατά του Πούτιν ή να ακυρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Η ιδέα που είχε ο Ναβάλνι ήταν να καταγράψουν οι πολίτες τη διαμαρτυρία τους χωρίς να εκτίθενται σε κίνδυνο σύλληψης, με το να συγκεντρώνονται μαζικά την ημέρα των εκλογών σε πόλεις σε όλη τη χώρα. Μετά τον θάνατο του αντιφρονούντα, η Ναβάλναγια δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του και πραγματοποίησε πολλές πολιτικές εμφανίσεις στη Δύση, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden. Επιπλέον, μίλησε στη Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Ναβάλναγιας ότι ο Πούτιν ήταν υπεύθυνος για το θάνατο του Ναβάλνι και έχει αρνηθεί να σχολιάσει τις ενέργειές του σχετικά με τον θάνατο και την κηδεία του Ναβάλνι. Η ληξιαρχική πράξη θανάτου αναφέρει ότι ο Ναβάλνι πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 47 ετών.

Η ίδια δήλωσε, «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ημέρα των εκλογών για να δείξουμε ότι υπάρχουμε και ότι είμαστε πολλοί. Είμαστε πραγματικοί, ζωντανοί άνθρωποι και είμαστε κατά του Πούτιν. Πρέπει να πάτε στα εκλογικά τμήματα την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα, 17 Μαρτίου το μεσημέρι. Τι θα κάνουμε μετά; Η επιλογή είναι δική σας. Μπορείτε να ψηφίσετε όποιον υποψήφιο θέλετε εκτός από τον Πούτιν. Μπορείτε να καταστρέψετε το ψηφοδέλτιο, μπορείτε να γράψετε Ναβάλνι με μεγάλα γράμματα. Και ακόμη κι αν δεν βλέπετε τον λόγο να ψηφίσετε, μπορείτε απλώς να πάτε να σταθείτε στο εκλογικό τμήμα και μετά να επιστρέψετε στο σπίτι σας».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS