ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

«Ναι» στο Σύμφωνο Συμβίωσης είπε η Βουλή!

Σε συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής χθες, το εκλογικό σώμα υπερψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης. 39 ψήφοι υπέρ, 12 εναντίων και 3 αποχή. Όλα τα κόμματα τάχθηκαν υπέρ, όμως υπήρξαν και βουλευτές οι οποίοι διαχώρισαν την θέση τους απέναντι στην απόφαση του κόμματός τους.

Από τον ΔΗΣΥ, τάχθηκαν εναντίων του ψηφίσματος οι βουλευτές, Αντρέας Κυπριανού, Ευγένιος Χαμπουλλάς, Αριστοτέλης Μισός, Ευθύμιος Δίπλαρος, Κόκος Τάσου. Από το ΔΗΚΟ, οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Αθηνά Κυριακίδου ψήφισαν υπέρ. Εναντίων ψήφισαν οι Αντώνης Αντωνίου και Γιώργος Προκοπίου, ενώ αποχή τήρησαν οι Άγγελος Βότσης και Μάριος Καρογιάν. Ο Νίκος Κουτσού, παρά το γεγονός ότι η Συμμαχία Πολιτών τάχθηκε υπέρ του Συμφώνου, τάχθηκε εναντίων του. Από το ΑΚΕΛ, ψήφισαν όλοι υπέρ, πλην του Πανίκου Σταυριανού.

Ο Άριστος Δαμιανού, επισήμανε πως για το ΑΚΕΛ, είναι μέρος της πολιτικής δράσης, της αντίληψης και της κοσμοθεωρίας ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε δηλώσεις του ανέφερε «Το δικαίωμα στην επιλογή είναι δημοκρατία, το δικαίωμα της απόρριψης μιας επιλογής είναι δημοκρατία».

Ο Σωτήρης Σαμψών, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, ανέφερε πως στόχος του Συμφώνου, είναι να καλύψει τις περιουσιακές σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δίδει επιλογές ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Δεν είναι η πλειοψηφία που επιβάλλει την ηθική στην μειοψηφία», ενώ παράλληλα ανέφερε πως ο ίδιος δεν παραδίδει μαθήματα ηθικής.

Η πλευρά των διαφωνούντων ..

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Πανίκος Σταυριανού, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαφώνησε με το νομοσχέδιο αφού αυτό διαμορφώθηκε καθώς οδηγεί σε πράξη γάμου.

Ο Αριστοτέλης Μισός, βουλευτής του ΔΗΣΥ, επεσήμανε τον απόλυτο σεβασμό στην σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Κάποιοι δεν λεν την αλήθεια στον κόσμο, έχουμε διαμορφώσει ένα κείμενο που είναι καθόλα γάμος και θα αποδειχθεί», ενώ παράλληλα σημείωσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης όπως διαμορφώθηκε και στην Ελλάδα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας, ανέφερε ότι εισάγεται ένας τρίτος τρόπος θέσπισης γάμου, ενώ πρόσθεσε ότι η συνείδησή του, έλεγε να μην ψηφίσει τον νόμο

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ,  Αντρέας Θεμιστοκλέους, εξέφρασε την διαφωνία του, ενώ επεσήμανε ότι ο γάμος δεν θεσπίστηκε στη βάση για να ρυθμίσει τη σεξουαλικότητα και δραστηριότητα των ανθρώπων αλλά για να διαφυλάξει τα αποτελέσματα του γάμου που είναι τα παιδιά. «Καθήκον μου δεν είναι να υπονομεύω. Καθήκον μου είναι να δομώ και να υπερασπίζομαι το μέλλον των παιδιών μας». Επιπλέον ανέφερε ότι εάν επανεκλεγεί τον Μάιο, θα μπει στην διαδικασία να καταργήσει το Σύμφωνο.

Ο Γιώργος Προκοπία, βουλευτής του ΔΗΚΟ, εξέφρασε ναι μεν τον σεβασμό του προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά δήλωσε ότι θα ψήφιζε εναντίων του νομοσχεδίου.

Μπορεί να ψήφισαν υπέρ αλλά ..

Οι βουλευτές Πρόδρομος Προδρόμου και Αθηνά Κυριακίδου, υπερψήφισαν το Σύμφωνο, παρόλα αυτά, εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους.

Ο κ. Προδρόμου δήλωσε «Πρέπει να πω ότι δυστυχώς στη διάρκεια της επεξεργασίας του ν/ χάρη σε πραγματικό ζήλο, εγείρει αμφιβολίες». Δήλωσε επίσης πως κάποιες πρόνοιες και κάποια ζητήματα στο σύμφωνο, θα έπρεπε να ήταν πιο ξεκάθαρα.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου, από την πλευρά της, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, σε ότι αφορά  κατά πόσο το Σύμφωνο Συμβίωσης μπορεί να οδηγήσει στην υιοθεσία τέκνων, ενώ υπογράμμισε ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε επίσης πως ο πρώτιστος στόχος της είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για αυτό τον λόγο υπερψήφισε το Σύμφωνο. Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS