ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Nikki Haley: Αποσύρετε από την εκστρατεία της

Τέλος στην εκστρατεία της για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Μαρία Καραμάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNN, αναμένεται η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, Nikki Haley, να ανακοινώσει την απόσυρσή της από τον αγώνα για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για τον πρώην πρόεδρο Donald Trump. Η Haley ήταν η τελευταία από τους δώδεκα σημαντικούς υποψηφίους που νίκησε ο Trump σε μια προεκλογική εκστρατεία που κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένης της νίκης σε 14 από τις 15 αναμετρήσεις των Ρεπουμπλικανών την Τρίτη 5 Μαρτίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η οποία επικαλείται πηγές από τον κύκλο συνεργατών της Nikki, η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, δεν θα ανακοινώσει στήριξη του Trump. Ωστόσο, αναμένεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να ενθαρρύνει τον τέως πρόεδρο να κερδίσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων που την υποστήριξαν.

Η αποχώρηση της Haley αναμένεται να πλήξει βαθιά τους ψηφοφόρους, τους χορηγούς και τους αξιωματούχους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που εκφράζουν αντίθεση προς τον Trump και την εκστρατεία του με το σύνθημα «Κάνε την Αμερική Μεγάλη ξανά». Όπως ανέφερε ο Στιβ Πιπλς στο ΑΡ, η Haley ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και τους ψηφοφόρους με υψηλότερη εκπαίδευση. Επίσης, είχε αρκετή υποστήριξη σε εκλογικές περιφέρειες που έχουν σημασία στις γενικές εκλογές, αν και αποτελούν μικρότερο μέρος της βάσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η Haley, πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, ήταν ανάμεσα στους πρώτους Ρεπουμπλικανούς που εισήλθαν στον αγώνα τον Φεβρουάριο του 2023. Κέρδισε την προσοχή χάρη στις εμφανίσεις της στα ντιμπέιτ. Ενεργώντας αποφασιστικά, έθεσε επιθετικές θέσεις έναντι της Κίνας και της Ρωσίας και εξέφρασε ανεπιφύλακτα τη στήριξή της προς την Ουκρανία, μια στάση που την έφερε σε αντίθεση με τον πιο απομονωτικό Trump.

Ωστόσο, ήταν απρόθυμη να αποκηρύξει πλήρως τον πρώην πρόεδρο και πρώην προϊστάμενό της - υπηρέτησε ως πρέσβειρα του Trump στον ΟΗΕ - παρά τις τέσσερις κατηγορίες σε βάρος του και τις δύο παραπομπές του. Ο Trump, από την πλευρά του, δεν έδειξε τέτοια επιφυλακτικότητα, συχνά προσβάλλοντας τη νοημοσύνη της και την ινδική καταγωγή της.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS