ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ο 1ος άνθρωπος με τσιπ παίζει βιντεοπαιχνίδια

Δείτε το βίντεο

Μαρία Σάββα

Σε ένα από τα πιο σημαντικά βήματα προς τη σύγκλιση της ανθρώπινης νοημοσύνης με την τεχνολογία, ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που υποβλήθηκε σε εμφύτευση του τσιπ υπολογιστή Neuralink στον εγκέφαλό του έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο. Ο Noland Arbaugh, 29 ετών, ο οποίος παραλύθηκε από τους ώμους και κάτω λόγω ατυχήματος κατάδυσης πριν από οκτώ χρόνια, παρουσίασε ενώπιον κοινού την τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή σε ένα εντυπωσιακό live event.

Με τη βοήθεια ενός μηχανικού της Neuralink, ο Arbaugh κατάφερε να κινεί έναν κέρσορα υπολογιστή αποκλειστικά με τις σκέψεις του. "Όλα γίνονται με τον εγκέφαλό μου. Αν μπορείτε να δείτε τον κέρσορα να κινείται γύρω από την οθόνη, αυτό το κάνω εγώ", δήλωσε ενώ παρακολουθούσαμε τον κέρσορα να περιηγείται σε μια διαδικτυακή παρτίδα σκακιού. Το τσιπ Neuralink που εμφυτεύτηκε στον εγκέφαλό του περιέχει 1.000 ηλεκτρόδια που συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τη νευρική δραστηριότητα, επιτρέποντας στον Arbaugh να μετακινεί τον κέρσορα με τις σκέψεις του και να ενεργοποιεί και απενεργοποιεί ροές μουσικής.

Ο Arbaugh περιέγραψε την εμπειρία ως "άγρια", συγκρίνοντάς τη με σκηνές από το "Star Wars". "Απλά φαντάζομαι τον κέρσορα να κινείται εκεί που θέλω και το κάνει. Ήταν σαν να χρησιμοποιώ τη δύναμη στον κέρσορα και μπορούσα να τον κάνω να κινηθεί όπου ήθελα", εξήγησε.

Η επέμβαση για το εμφύτευμα του τσιπ Neuralink στον εγκέφαλο του Arbaugh ήταν επιτυχής και χωρίς παρενέργειες. Ο Arbaugh έγινε ο πρώτος ανθρώπινος δοκιμαζόμενος αυτής της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε από την εταιρεία του Elon Musk. Η ελπίδα είναι ότι τέτοιες εξελίξεις θα επιτρέψουν σε άτομα με κινητικές δυσκολίες να αποκτήσουν μια νέα ελευθερία κίνησης και επικοινωνίας, αλλά και να ανοίξουν νέους ορίζοντες

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS