ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Δέσποινα Άσπρου

Μια έρευνα εν μέσω κορωνοϊού αποκαλύπτει πώς αισθάνονται οι άντρες και οι γυναίκες

Αν και προσωπικά αρνούμε να πιστέψω σε βιολογικές διαφορές άντρα-γυναίκας, μια έρευνα, φένεται πως θέλει να αλλάξει σε εμένα γνώμη και φυσικά, σε όσους έχουν την ίδια άποψη! Όπως λοιπόν αναφέρει μια έρευνα του πανεπιστημίου UCL, κατά την διάρκεια της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι άντρες ανησυχούν περισσότερο για τα οικονομικά και τις κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο την ευημερία των συγγενικών τους προσώπων εκφράζουν συνολικά περισσότερο άγχος από τους άντρες.

Να σημειώσουμε πως σχεδόν το 7% των λέξεων που ανέφεραν οι άντρες όταν ρωτήθηκαν για τις ανησυχίες τους σχετικά με τον κορωνοιό σχετίζονταν με τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία στην κοινωνία στο σύνολό της και την οικονομία της χώρας, ενώ το αντίστοιχο ποσό στις γυναίκες ήταν μόλις 2,5% . 

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα της έρευνας, η καθηγήτρια Μπένετ Κλάινμπεργκ από το βρετανικό πανεπιστήμιο «UCL» δήλωσε πως: «Στην επικοινωνία τους, οι γυναίκες τείνουν να μιλούν περισσότερο για τους φίλους και την οικογένειά τους, ενώ οι άνδρες επικεντρώνονται περισσότερο στα χρήματα και τη δουλειά. Τώρα όμως με τον κορωνοιό, το γλωσσικό αυτό χάσμα διευρύνθηκε».


Photo by Francisco Moreno on Unsplash

Με πληροφορίες από Daily Mail και ygeiamou.gr

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ