ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι εκπλήξεις στη λίστα κατάταξης των WiZ 50 Best Restaurants

Ειδικά η δεκάδα επεφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις, αφού 7 από τα 10 εστιατόρια στο Top 10 είναι καινούργια στη λίστα.

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Συνολικά, 19 από τα 50 εστιατόρια της συνολικής λίστας των WiZ 50 Best Restaurants είναι καινούργια. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι κάποια εστιατόρια όχι μόνο κατάφεραν να μπουν στα Top 50 με την ελίτ της κυπριακής εστίασης, αλλά επίσης πήραν και αρκετά ψηλές θέσεις. Ορισμένα από τα πιο δυνατά παραδείγματα είναι σίγουρα το Elia Backyard στη Λάρνακα, το Dionysus Mansion στη Λεμεσό και το Pralina Experience στη Λευκωσία.

Τις πιο μεγάλες εκπλήξεις επεφύλασσε όμως η πρώτη δεκάδα, αν αναλογιστούμε ότι στα Top 10 Εστιατόρια της Κύπρου συναντούμε μια ταβέρνα που διατήρησε μάλιστα τη θέση της στη δεκάδα (Οι Μαγείρισσες), μια πιτσαρία με ωραίο στόρι που φτιάχνει την πιο νόστιμη ναπολιτάνικη πίτσα (Rafael’s Pizza), ένα ασιατικό εστιατόριο που βρίσκεται στο χωριό (The Farmyard), ένα απίστευτα value for money εστιατόριο που ποντάρει στις τοπικές και εποχιακές πρώτες ύλες (Τοπικά Meze Bar), ένα νέο εστιατόριο στη Λευκωσία που ανέβασε τον πήχη με την άφιξή του (Sentio), αλλά και την ίσως πιο θεαματική άνοδο σε σχέση με πέρσι, τη Μπέμπα που έφτασε μια ανάσα από την κορυφή, στο No3. Εξαιρετική φυσικά ήταν και η άνοδος του The Polo Bar Restaurant που ήταν επίσης στη δεκάδα, εντυπωσιακή ήταν και η δεύτερη θέση του Seasons Oriental που αποτελεί μια από τις πιο σταθερές αξίες για τη Λεμεσό εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και η ανάδειξη στην κορυφή για το L’ Atelier Robuchon, από το περσινό No2.

Ειδικά η δεκάδα αλλά και ολόκληρη η λίστα στο σύνολό της, σχολιάστηκε πολύ θετικά από πολλά εστιατόρια και  αρκετό κόσμο που έχει σχέση με τον τομέα της εστίασης. Κυρίως για τον ετερόκλιτό της χαρακτήρα, αλλά και για τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο προκύπτει κάθε χρόνο, μέσα από τις μυστικές γευσιγνωσίες των 12 κριτών του θεσμού WiZ 50 Best Restaurants.

Ένας θεσμός, που όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, δίνει έμφαση και αναδεικνύει τον ποικιλόμορφο γαστρονομικό χάρτη του νησιού, ο οποίος περιλαμβάνει από ταβέρνες με παραδοσιακά πιάτα μέχρι fine dining με υψηλή γαστρονομία και δημιουργεί τελικά μια λίστα που τολμά να βάλει δίπλα σε ένα tasting menu τον μεζέ μιας παραδοσιακής ταβέρνας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS