ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οκ, τα κιλά της Σίσσυς γίνονται πρώτο θέμα και δεν ξέρουμε τι να πούμε

Αλήθεια τώρα ποιος είναι ο λόγος που πάλι ασχολούμαστε με τα κιλά της Σίσσυς Χρηστίδου;

Δέσποινα Άσπρου

Όπως σίγουρα θα έχετε προσέξει, λίγο μετά την πανδημία του κορωνοϊού που έπληξε τον πλανήτη μας και τα εκατομμύρια άρθρα που γράφτηκαν για το γεγονός, το Νο1 θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες είναι η Σίσσυ Χρηστίδου και τα κιλά της. Τραγικό ε; Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Αν ακολουθείς την παρουσιάστρια στο Instagram, θα έχεις προσέξει πως η Σίσσυ δημοσίευσε δύο φωτογραφίες της με μαγιό και η αλλαγή που είδαμε στο σώμα της είναι μεγάλη. Πιο ανανεωμένη και ευδιάθετη από ποτέ, ποζάρει στο φακό και αποδεικνύει πως η καραντίνα της έκανε "καλό", αφού έχασε αρκετά κιλά... σε σημείο που όπως λένε οι experts της Ελλάδας μοιάζει με την εποχή που την πρωτογνωρίσαμε. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Πράγματι, η Σίσσυ έχασε κιλά... και επιβεβαίωσε το μοτίβο που θέλει τις χωρισμένες και μη γυναίκες, το καλοκαίρι εν όψει των εξορμήσεων στην παραλία να είναι πολύ πιο αδύνατες από ότι το υπόλοιπο διάστημα. Και αν θέλετε την άποψή μου, καλά έκανε. Το σημαντικότερο είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Το πρόβλημα είναι το γεγονός πως αυτό αποτελεί είδηση... και μάλιστα με υψηλά νούμερα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sissy (@sissychristidou) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sissy (@sissychristidou) on

Θα μου πεις η Σίσσυ είναι διάσημη και από την στιγμή που η ίδια το επέλεξε, ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα να την κρίνει. Ναι, να την κρίνει γι' αυτό που κάνει - όχι για τα κιλά της. Είναι αδιανόητο να πιστέψω πως η εμφάνιση του οποιουδήποτε ανθρώπου αποτελεί είδηση. Μήπως υπάρχει κάποιο όριο κιλών για να αναλάβει κάποιος μια εκπομπή ή γενικότερα κάποια δουλειά και δεν το ήξερα; Μπορείς να μου πεις πως η τηλεόραση είναι "αλλιώς" και εγώ, θα συμφωνήσω μαζί σου. Πράγματι, είτε το θέλουμε είτε όχι, για να "μπει" κάποιος στην τηλεόραση πρέπει να γράφει στον φακό. Όχι, όμως μόνο αυτό. Θα πρέπει να χειρίζεται καλά την ελληνική γλώσσα και να έχει ευφράδεια λόγου. Κανένας όμως δεν λέει -δημόσια τουλάχιστον- πως οι παρουσιάστριες επιβάλλεται να είναι δύο μέτρα και με αναλογίες μοντέλου. Και αν υπάρχει αυτή η άποψη, τότε εμείς φταίμε. Και όταν λέω εμείς, δεν λέω μόνο εμείς οι δημοσιογράφοι, αλλά και εμείς οι θεατές - που κρίνοντας τα κιλά των celebrities -οποιασδήποτε μορφής- τροφοδοτούμε τραγικές αντιλήψεις και ωθούμε στον ρατσισμό.

Τα κιλά δεν έχουν καμία σημασία και ας σταματήσουμε επιτέλους να ασχολούμαστε μαζί τους. Αυτό που μετρά, είναι η προσωπικότητα και οι πράξεις του κάθε ανθρώπου. Έστω, το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Αν έχει κοιλιακούς, αν είναι ανορεξικός, αν είναι κοντός, ψηλός ή plus size δεν επηρεάζει πουθενά. Ίσως μάλιστα να έχεις τους λόγους του που είναι έτσι και εμείς, κάνοντας σχόλια, μεγαλώνουμε τον πόνο του. Κανένας δεν είναι τέλειος. Ούτε εμείς. Ας αποδεχτούμε και ας αγαπήσουμε την διαφορετικότητα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS