ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Oscar Pistorius: Αποφυλακίστηκε ο Ολυμπιονίκης 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της κοπέλας του

Ο Pistorius είχε καταδικαστεί από νοτιοαφρικανικό δικαστήριο το 2016 σε κάθειρξη 13 χρόνων.

Μαρία Καραμάνου

Ο Oscar Pistorius αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή με όρους, έχοντας εξετάσει την ποινή εννέα ετών για τη δολοφονία της φίλης του, Riva Steenkamp, το 2013. Η αποφυλάκισή του ανακοινώθηκε από το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών της Νότιας Αφρικής.

Ως όροι της απελευθέρωσής του, ο Pistorius θα υπόκειται σε σωφρονιστική επίβλεψη μέχρι το 2029. Αναμένεται να παραμείνει στο σπίτι του θείου του στο Waterkloof, ένα πολυτελές προάστιο της Πρετόρια, Νότια Αφρική. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχει σε προγράμματα που αφορούν την έμφυλη βία και τη διαχείριση του θυμού.

«Γνωρίζαμε πάντα ότι η αναστολή είναι μέρος του νομικού συστήματος της Νότιας Αφρικής και πάντα λέγαμε ότι ο νόμος πρέπει να τηρείται» δήλωσε η μητέρα της Steenkamp, Joan, σε ανακοίνωσή της.

Η Riva Steenkamp - Photo By @graziauk On Instagram

«Η αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους με αναστολή, υπό ορισμένους όρους, επιβεβαίωσε την πίστη του Μπάρι και τη δική μου πίστη στο νοτιοαφρικανικό σύστημα δικαιοσύνης», δήλωσε αναφερόμενη στον εκλιπόντα σύζυγό της.

«Υπήρξε δικαιοσύνη για τη Riva;» διερωτήθηκε. «Έχει τιμωρηθεί επαρκώς ο Όσκαρ; Ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη αν το αγαπημένο σου πρόσωπο δεν μπορεί να επιστρέψει, και κανένας χρόνος έκτισης ποινής δεν θα φέρει πίσω τη Riva. Εμείς που μένουμε πίσω, είμαστε αυτοί που εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης» κατέληξε η ίδια.

Photo By @bbcnews On Instagram

Σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών (DCS) της Νότιας Αφρικής, ο Pistorius θα ολοκληρώσει το υπόλοιπο της ποινής του στο κοινοτικό σύστημα διορθώσεων της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ποινής του, θα είναι υπό την επίβλεψη του DCS και θα υπόκειται σε όρους αποφυλάκισης έως τον Δεκέμβριο του 2029.

Επιπλέον, θα υπάρχει ένας υπάλληλος παρακολούθησης που θα ενημερώνεται σχετικά με την αναζήτηση εργασίας ή τις μετακινήσεις του Πιστόριους. Ως μέρος των όρων της αποφυλάκισης, ο Pistorius θα παρακολουθεί προγράμματα για τη βία κατά των γυναικών και θα παρακολουθεί θεραπευτικές συνεδρίες για τη διαχείριση του θυμού.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS