ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Pokemon: Νέα συνεργασία με το μουσείο Van Gogh

O ζωγράφος ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του με τις ιαπωνικές ξυλογραφίες ukiyo-e.

Μαρία Καραμάνου

Το Μουσείο Van Gogh ανακοίνωσε μια επίσημη συνεργασία με την εταιρεία Pokemon, γιορτάζοντας έτσι τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα δημιουργηθεί μια νέα κάρτα από το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon, η οποία θα απεικονίζει τον Πίκατσου, εμπνευσμένη από ένα από τα πορτρέτα του ζωγράφου.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024, αυτή η συνεργασία θα περιλαμβάνει διαδραστικές ξεναγήσεις στο μουσείο, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια επιλογή έργων του Van Gogh και να μάθουν τις ιστορίες πίσω από αυτά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, η εταιρεία Pokemon θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των επισκεπτών για το ενδιαφέρον του ζωγράφου για τις ιαπωνικές ξυλογραφίες ukiyo-e κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει μια σπάνια συνάντηση μεταξύ της τέχνης του Δυτικού κόσμου και της κουλτούρας των Pokemon, ενώ ταυτόχρονα τιμά την πολυπλοκότητα και το ενδιαφέρον του Van Gogh για διάφορες πτυχές της τέχνης και του πολιτισμού.

H γενική διευθύντρια του μουσείου δήλωσε πως, «Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στην επόμενη γενιά να γνωρίσει την τέχνη και την ιστορία της ζωής του Βίνσεντ Βαν Γκογκ με έναν αναζωογονητικό τρόπο». 

Το Μουσείο Van Gogh και η The Pokémon Company International έχουν συνεργαστεί επί πολλά χρόνια στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνογνωσίας με σκοπό τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας για παιδιά, γονείς και επισκέπτες. Τα εισιτήρια γενικής εισόδου είναι διαθέσιμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του μουσείου και παρέχουν πρόσβαση στις ειδικές παρουσιάσεις.

Για τους επισκέπτες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ολλανδία για την έκθεση, υπάρχει διαθέσιμη μια εικονική ξενάγηση στον χώρο όπου παρουσιάζεται η σχέση του ζωγράφου με την ιαπωνική τέχνη μέσω του διαδικτύου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS