ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Πόπη Κανάρη, όσα γνωρίζουμε για τη νέα Υπουργό Υγείας

Όλα όσα ξέρουμε για την νέα Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Μαρία Σάββα

Τη σύνθεση του Υπουργικού του Συμβουλίου ανακοίνωσε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και μέσα σε πολλά ονόματα που είδαμε εντοπίσαμε αρκετές γυναίκες, ανάμεσά τους και η νέα Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη.

Σπουδασμένη Χημικός στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, κατέχοντας επίσης και διδακτορικό τίτλο η Δρ. Πόπη Κανάρη, υπηρέτησε για 37 χρόνια στο Γενικό Χημείο του Κράτους με την ίδια τα τελευταία οκτώ χρόνια να βρίσκεται στην θέση της Διευθύντριας.

Μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια η Δρ. Κανάρη ίδρυσε το πρώτο διαπιστευμένο εργαστήριο στην Εθνική Φρουρά για έλεγχο πυρίτιδας σε πυρομαχικά και υπηρέτησε σε μια σειρά διοικητικών συμβουλίων στο νησί μάς αλλά και Ευρωπαϊκά.

Στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επίσημων Εργαστηρίων Φαρμάκων και πρόεδρος του American Association of Official Analytical Chemists (European Section), με την ίδια τώρα να είναι σύμβουλος στους τομείς της Ασφάλειας Τροφίμων, Φαρμάκων και Τοξικολογίας.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το 1999 έγινε μέλος του ΔΣ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και στην συνέχεια το 2011 εξελέγη Πρόεδρος. Είναι επίσης μέλος των ΔΣ του Κυπριακού Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου, του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Κυπριακού Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος - Cyprus Institute.

Ρίχνοντας μια ματιά στα κοινωνικά της δίκτυα, διαπιστώνουμε πως η ίδια αποφεύγει να δημοσιεύει στιγμές από την προσωπική της ζωή, ενώ δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως η νέα Υπουργός Υγείας αγαπά τις κλασικές εμφανίσεις, χωρίς όμως να διστάζει να υιοθετεί μοντέρνα στοιχεία και bold αποχρώσεις.

Να σημειώσουμε πως η ίδια είναι παντρεμένη και έχει αποκτήσει δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

«Με ανάμεικτα συναισθήματα, χαιρετίζουμε τον διορισμό της Προέδρου του Διοικητικού μας Συμβουλίου Δρ.Πόπη Καναρή στη θέση της Υπουργού Υγείας. Η κ. Κανάρη είναι σπάνιο παράδειγμα ανθρώπου, με ήθος και αξιοπρέπεια που προσφέρει στον συνάνθρωπο της ανιδιοτελώς, εδώ και πολλά χρόνια.

Η μεγάλη της “οικογένεια” στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα της εύχεται καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που έχει αναλάβει» μέσα από μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία έγραψε: «Με ανάμεικτα συναισθήματα, χαιρετίζουμε τον διορισμό της Προέδρου του Διοικητικού μας Συμβουλίου Δρ.Πόπη Καναρή στη θέση της Υπουργού Υγείας. Η κ. Κανάρη είναι σπάνιο παράδειγμα ανθρώπου, με ήθος και αξιοπρέπεια που προσφέρει στον συνάνθρωπο της ανιδιοτελώς, εδώ και πολλά χρόνια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση