ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πόσα χρήματα μαζεύουν στη Fontana di Trevi

Η απορία που έχουμε όλοι επιτέλους απαντήθηκε

Μαρία Σάββα

Το θρυλικό Fontana di Trevi της Ρώμης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Το μπαρόκ σιντριβάνι αναγείται σε ένα είδος ονείρου για τους τουρίστες, που κάθε χρόνο επισκέπτονται το σημείο για να πετάξουν ένα νόμισμα και να κάνουν μια ευχή. Ωστόσο, τα νομίσματα αυτά δεν καταλήγουν στα νερά του σιντριβανιού απλώς για να αγνοηθούν από την τύχη. Κάθε μέρα, περίπου 3.500 δολάρια ρίχνονται στην Fontana di Trevi. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα εντυπωσιακό άθροισμα των 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Τι συμβαίνει όμως με αυτά τα χρήματα; Εδώ είναι που εμφανίζεται η εκπληκτική ευαισθησία. Από το 2001, η πόλη της Ρώμης διαθέτει τα κεφάλαια που συλλέγονται στη Fontana di Trevi στην καθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas. Αυτά τα κεφάλαια έχουν επανειλημμένα στηρίξει προγράμματα κοινωνικής αρωγής στην Ρώμη, περιλαμβανομένων κουζινών για τους φτωχούς και καταφυγίων για τους άστεγους. Στην πραγματικότητα, τα νομίσματα που συγκεντρώνονται στο Fontana di Trevi αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του ετήσιου προϋπολογισμού της Caritas.

Παρόλα αυτά, η φιλανθρωπική χρήση αυτών των κεφαλαίων δεν ήταν πάντα αυτονόητη. Το 2019, ένα έγγραφο που διέρρευσε αποκάλυπτε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης εξέταζε το ενδεχόμενο χρήσης των κεφαλαίων για τη βελτίωση της υποδομής της πόλης. Αυτή η πρόταση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αλλά τελικά υποχωρήθηκε υπό την πίεση της κοινής γνώμης. Το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε ότι τα κεφάλαια θα συνεχίσουν να διατίθενται στη Caritas για τη στήριξη του σημαντικού έργου της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS