ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Pride: Νόμισμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου λανσάρει η Μ. Βρετανία

Με νόμισμα γεμάτο χρώματα τιμάει τα 50 χρόνια υπερηφάνειας η Μεγάλη Βρετανία

Γιώργος Γκαρακλίδης

50 χρόνια υπερηφάνειας από την παγκόσμια ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα έχουν περάσει και η Μεγάλη Βρετανία τιμάει τον θεσμό με τη δημιουργία και το λανσάρισμα ενός πολύχρωμου νομίσματος για τις 50 πένες ως συμβολική κίνηση τόσο για τα χρόνια όσο και για τα όσα αυτά αντιπροσωπεύουν. Το νόμισμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι και σχεδιάστηκε από τη Λονδρέζα καλλιτέχνη, Dominique Holmes. 

Στη μία όψη του νομίσματος απεικονίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ ενώ στην άλλη όψη βλέπει κανείς το ουράνιο τόξο με τις λέξεις protest=διαμαρτυρία, unity=ενότητα, visibility=ορατότητα και equality=ισότητα μέσα στο σχέδιο. 

Επιπρόσθετα, μια σημαντική λεπτομέρεια στο σχέδιο είναι η συμπερίληψη κάτι που επιτυγχάνεται με μαύρες και καφέ ρίγες που αντιπροσωπεύουν τα έγχρωμα μέλη της κοινότητας καθώς και το ροζ, το γαλάζιο και το λευκό που συμβολίζουν τα τρανς άτομα. 

Η Clare Maclennan, επικεφαλής του Βασιλικού Νομισματοκοπείου για το αναμνηστικό νόμισμα, είπε ότι είναι «προνόμιο να σημειώνουμε 50 χρόνια προόδου» και το Pride στη Βρετανία με το νέο νόμισμα.

Τον Ιούλιο συμπληρώνονται 50 χρόνια από το πρώτο pride στη Βρετανία που πραγματοποιήθηκε το 1972. Φέτος η πορεία θα ξεκινήσει συμβολικά από το Hyde Park όπου έγινε το πρώτο πιν-νικ των μελών που συμμετείχαν στην παρέλαση το 1972.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by queer.de (@queer.de)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση