ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πρίγκιπας Harry: Η ψυχολογική «κατάρρευσή» του μετά το Αφγανιστάν

«Κανένας δεν μπορούσε να βοηθήσει»

Μαρία Σάββα

Στην νέα σειρά- ντοκιμαντέρ στο Netflix για τους Invictus Games είδαμε μεταξύ άλλων και τον πρίγκιπα Harry, ο οποίος μίλησε για την ψυχολογική «κατάρρευση» που βίωσε επιστρέφοντας από τη θητεία του στο Αφγανιστάν, το 2013 αλλά και πως αυτό πυροδότησε το τραύμα από την απώλεια της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana, όταν εκείνος ήταν 12 ετών.

«Η απώλεια της μητέρας μου σε τόσο νεαρή ηλικία ήταν ένα τραύματα που είχα, το οποίο δεν αντιλήφθηκα ποτέ πραγματικά. Δεν συζητήθηκε ποτέ, δεν μίλησα για αυτό και το κατέπνιξα όπως θα έκαναν οι περισσότεροι νέοι», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς, για τους περισσότερους από εμάς, η πρώτη φορά που σκέφτεσαι πραγματικά την ψυχοθεραπεία είναι όταν βρίσκεσαι ξαπλωμένος στο πάτωμα, σε εμβρυακή στάση, πιθανότατα ευχόμενος να το είχες αντιμετωπίσει νωρίτερα».

«Δεν είχα την υποστηρικτική δομή, το δίκτυο ή τις συμβουλές ειδικών για να αναγνωρίσω τι πραγματικά μου συνέβαινε», ανέφερε ακόμη. Η απώλεια της μητέρας του, περιέγραψε, τον άφησε «χωρίς συναίσθημα. Ήμουν ανίκανος να κλάψω, να νιώσω, δεν το ήξερα τότε».

Να σημειώσουμε πως ο Δούκας του Σάσεξ πήγε δύο φορές στο Αφγανιστάν. Την πρώτη φορά, το 2008, και γύρισε νωρίτερα στη Βρετανία, όταν δημοσίευμα αποκάλυψε την παρουσία του στην εμπόλεμη ζώνη. Επέστρεψε για δεύτερη θητεία, που διήρκεσε τέσσερις μήνες, έως τον Ιανουάριο του 2013.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS