ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του Σωκράτη Γκιόλια

Έχουν περάσει τριάμιση χρόνια από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ενώ το μυστήριο δεν έχει αποκαλυφτεί ακόμα, αφού δεν έχει βρεθεί ο δολοφόνος αλλά και η αιτία που σκοτώθηκε ο δημοσιογράφος.

Νέα δεδομένα έρχονται όμως να ανοίξουν το φάκελο της δολοφονίας, αλλά και για το πρωτοφανές πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Ύστερα από τόσο καιρό η γυναίκα του Σωκράτη Γκιόλια και βασική μάρτυρας της δολοφονίας του, κλήθηκε να καταθέσει και να επιβεβαιώσει ότι οι δράστες εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου. Και μάλιστα διπλό.

Παράλληλα, η ίδια επιβεβαιώνει την παλαιότερη αναφορά και κατάθεση του αδελφού του Σωκράτη Γκιόλια, σύμφωνα με την οποία ο άτυχος δημοσιογράφος πριν από την αιματηρή εκτέλεσή του υποδείκνυε γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο ως υπαίτιο μιας πιθανής δολοφονίας του με τη φράση: «Θα με σκοτώσει ο Τριανταφυλλόπουλος... και θα το κάνει να φανεί σαν χτύπημα της “Σέχτας”...». Ως γνωστόν η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε τελικά την ευθύνη για τη στυγερή δολοφονία.

Πως συνδέεται όμως η δολοφονία του Γκιόλα με το απάνθρωπο πενταπλό φονικό στην Κύπρο;

Οταν το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2012 δύο Ελλαδίτες σκότωναν στην Αγία Νάπα της Κύπρου πέντε εκπαιδευμένους σωματοφύλακες του ντόπιου επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη ουδείς ενδεχομένως στην ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μπορούσε να φανταστεί ότι 20 μήνες αργότερα αυτή η «επαγγελματική» εκτέλεση θα συνδεόταν με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Ομως, παρά τον κοινό δολοφονικό παρονομαστή, αρχικά οι δύο υποθέσεις δεν συσχετίστηκαν. Η πρώτη αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα επιχειρηματικών λογαριασμών με εντολοδόχους εκτελεστές που διεκπεραίωναν συμβόλαιο θανάτου. Η δεύτερη καταχωρήθηκε στην ένοπλη δράση της «Σέχτας Επαναστατών», η οποία ανέλαβε και την ευθύνη της δολοφονίας - έστω κι αν αρκετά στοιχεία συνέκλιναν στην άποψη ότι η εν λόγω οργάνωση δεν αποτελούσε ερμητική έκφραση του σύγχρονου αντάρτικου πόλης, αλλά κατασκεύασμα όσων «σφραγίζουν» συμβόλαια θανάτου και στη συνέχεια τα βαφτίζουν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Όταν συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε πέντε φορές ισόβια από το Κακουργιοδικείο της Κύπρου δύο άτομα του εγχώριου αντεξουσιαστικού χώρου, ο 41χρονος Αναστάσιος Τσεχιλίδης και ο 31χρονος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος ή «Μαμ», για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κοινό νήμα που φαίνεται να συνδέει τις δύο υποθέσεις

Όταν ο Τσεχιλίδης έσπασε υπό το βάρος της ποινής του άρχισε να «κελαηδάει» εξαπολύοντας βόμβες μεγατόνων μέσα από τις φυλακές κατά του «Μαμ», εμπλέκοντάς τον ως μέλος της «Σέχτας Επαναστατών» στη δολοφονία του δημοσιογράφου. Τις αποκαλύψεις του τις απέδωσε σε ειλικρινείς αλλά και επηρμένες εκμυστηρεύσεις του ίδιου του συγκρατούμενού του την εποχή που οι δυο τους έκαναν παρέα στην Αθήνα. Προχώρησε ακόμα στην παραδοχή ότι η πενταπλή δολοφονία ήταν εκτέλεση συμβολαίου που τους ανέθεσαν άτομα του κυπριακού υποκόσμου, ενώ έδωσε διευθύνσεις με διαμερίσματα-γιάφκες όπου κρύβονται όπλα, κάνοντας μάλιστα λόγο για μία ακόμη δολοφονία στην Κρήτη το 2009, την οποία οι Αρχές είχαν αποδώσει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας.

Απέμενε στην Αντιτρομοκρατική να διαπιστώσει αν αυτά που πράγματι είπε ο Μαμαλικόπουλος στον Τσεχιλίδη ήταν όλα αλήθεια, αν περιείχαν υπερβολές ή απλώς επρόκειτο για ένα κατασκευασμένο σενάριο του τελευταίου προκειμένου να αποκτήσει ερείσματα στις «σκληρές φυλακές» -πρώτα της Λάρνακας και μετά της Λευκωσίας.

Στην Αντιτρομοκρατική, πάντως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Τσεχιλίδης λέει την αλήθεια σε όσα υποστηρίζει ότι του εκμυστηρεύτηκε ο Μαμαλικόπουλος, ο οποίος όμως ενδέχεται να κρατάει άσους στο μανίκι του για μελλοντική χρήση εν όψει έφεσης. Εικάζουν, όμως, ότι παρά τον παροπλισμό του ίδιου υπάρχουν ακόμα άτομα με πρότερο περιφερειακό και δευτερεύοντα ρόλο, τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να επαναδραστηριοποιηθούν εκτελώντας συμβόλαια θανάτου με τραγικές συνέπειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS