ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Taylor Swift: Τόνωσε την οικονομία της Αμερικής με μία μόνο περιοδεία

Η γνωστή τραγουδίστρια θα μπορούσε να φέρει παγκόσμια έσοδα μέχρι και 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μαρία Καραμάνου

Η περιοδεία της Taylor Swift στις ΗΠΑ έχει αντιμετωπίσει ανάμικτες αντιδράσεις καθώς ολοκληρώθηκε για την ώρα. Τον επόμενο μήνα, τον Αύγουστο, η 33χρονη ποπ σταρ σχεδιάζει να συνεχίσει το "Eras Tour" στο εξωτερικό, με το Μεξικό να είναι η πρώτη στάση. Την ίδια ημέρα, ωστόσο, ανακοίνωσε την επιστροφή της στις ΗΠΑ προς το τέλος του 2024.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πέντε μηνών, από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο, η Swift εμφανίστηκε σε διάφορες πολιτείες ενώ διατήρησε τη συναυλία για περισσότερες από τρεις ώρες. Το setlist περιελάμβανε περίπου 45 τραγούδια. Αυτό παρά τις προκλήσεις όπως την "πανωλεθρία" στο Ticketmaster, τις έντονες βροχοπτώσεις και τις συνεχείς φήμες για χωρισμούς που είχαν προκαλέσει ανησυχία στα μέσα ενημέρωσης. Η πώληση εισιτηρίων για τις πρώτες 22 συναυλίες της συνέβαλε στη συγκέντρωση πάνω από 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, το σόου της Swift και το εντυπωσιακό θέαμα της έχουν συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της οικονομίας.

Σε ένα ρεπορτάζ του CBS αναδείχθηκε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Φιλαδέλφειας έχει επισημάνει με σοβαρότητα τον ρόλο της Taylor Swift στην αύξηση του τουρισμού στην περιοχή. Αυτή η άποψη είναι επιβεβαιωμένη και από πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, οι οποίες αναφέρουν παρόμοιες επιπτώσεις λόγω των εξαιρετικά δημοφιλών συναυλιών της καλλιτέχνιδας.

Πέραν αυτού, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε ερευνητικές αγορές υποστηρίζει ότι το "Eras Tour" έχει τη δυναμική να συμβάλει με το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία.

Μετά την εμφάνιση της ποπ σταρ στη Φιλαδέλφεια τον περασμένο Μάιο, εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της πόλης επιβεβαίωσαν στην "Μπεζ Βίβλο" ότι η περιοχή συνέχισε να παρατηρεί αυξημένη επισκεψιμότητα από τον τουρισμό.

"Αν και η ανάκαμψη του τουρισμού στην περιοχή εμφάνισε κάποια επιβράδυνση γενικά, μία πηγή υπογράμμισε ότι ο μήνας Μάιος αποτέλεσε μια εξαίρεση στην τάση αυτή. Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι ο Μάιος ήταν ο πιο επικερδής μήνας για τα έσοδα των ξενοδοχείων στη Φιλαδέλφεια από την έναρξη της πανδημίας. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω της προσέλευσης επισκεπτών που παρακολούθησαν τις συναυλίες της Taylor Swift στην πόλη", αναφέρει το "Beige Book", το οποίο αποτελεί έναν τρόπο για τις περιφερειακές τράπεζες να διαμοιράζονται πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS