ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Yamiche Alcindor, η δημοσιογράφος που δεν φοβάται τον Trump

Όταν ο πρόεδρος της Αμερικης ζήτησε από την Yamiche Alcindor να είναι καλή και να μην τον απειλεί

Δέσποινα Άσπρου

Την Κυριακή 29 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Αμερικής Donald Trump μίλησε σε δημοσιογράφους που βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα. Ο ίδιος, μέσα από τις δηλώσεις του, παρότρυνε τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες περί τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης μέσα στον Απρίλιο, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. «Ο καθένας από εμάς έχει έναν ρόλο να παίξει για τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα.

Και εκεί που τα πράγματα πήγαιναν μάλλον όπως ο πρόεδρος τα είχε σχεδιάσει, η δημοσιογράφος του PBS NewsHour και ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου αποφάσισε να υποβάλει την δική της ερώτηση... την οποία αναγκάστηκε να την επαναλάβει, ενώ κατά την διάρκειά της είχε και αρκετές παρεμβολές. Η θαρραλέα δημοσιογράφος, λοιπόν, θέλησε να ρωτήσει τον πρόεδρο σχετικά με τις στρατηγικές αντιμετώπισης του κορωνοϊού και κυρίως για την δήλωση που έκανε στο Fox News και στον Sean Hannity «Δεν πιστεύω ότι χρειάζεστε 40,000 ή 30,000 χιλιάδες εξαεριστήρες. Πηγαίνετε στα μεγάλα νοσοκομεία και θα δείτε ότι έχουν δύο. Και τώρα, έτσι ξαφνικά, μου ζητάτε να παραγγείλουμε 30 χιλιάδες;». Τότε, ο πρόεδρος, ακούγοντας την ερώτηση της απάντησε με μεγάλο θράσος και αρκετά ρατσιστικά δήλωσε: «Ορίστε; Δεν με άκουσες; Γι’ αυτό τον λόγο δούλευες στο παρελθόν στους Times και τώρα βρίσκεσαι κάπου αλλού. Κοίτα, επέτρεψέ μου να σου πω κάτι: Να είσαι υπάκουη, μην με απειλείς».

Η ίδια, λίγο αργότερα, μέσω ανάρτησής της στο Twitter «Δεν είμαι η πρώτη ανθρώπινη ύπαρξη, γυναίκα, μαύρη ή δημοσιογράφος που της ειπώθηκε κάτι τέτοιο», αναφερόμενη μάλλον στην απαίτηση του Trump να απωλυθεί η δημοσιογράφος του δικτύου αθλητικών ειδήσεων ESPN Sarah Sanders καθώς τον αποκάλεσε ρατσιστή.

Ποια όμως είναι αυτή η τόσο θαρραλέα δημοσιογράφος που βρήκε το θάρρος να κοιτάξει κατάματα τον πρόεδρο της Αμερικής και μπόρεσε να εκφραστεί ελεύθερα; Η Yamiche Léone Alcindor γεννήθηκε το 1986 στο Miami και αυτή την στιγμή αποτελεί η πολιτική ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου για το PBS NewsHour. Στο παρελθόν εργαζόταν ως πολιτική ρεπόρτερ των USA Today και The New York Times. Η ενασχόληση με την δημοσιογραφία ήρθε από πολύ νωρίς, αφού όντας μαθήτρια έκανε την πρακιτική της σε τοπική Αφρικανο-Αμερικανική εφημερίδα. Ακολούθησε σπουδές με υποτροφία στο πανεπιστήμιο Georgetown University στον κλάδο «Αγγλική γλώσσα και Κυβέρνηση» με ειδίκευση στην Αφρικανο-Αμερική κουλτούρα. Κατά την διάρκεια των σπουδών της έγινε μέλος της αδελφότητας Alpha Kapap Alpha και κατάφερε να μπει το 2006 στους The Seattle Times, στο Miami Herald το 2007, στην εφημερίδα Botswanan Mmegi το 2008 και στην The Washington Post το 2009. Με είδωλό της την δημοσιογράφο Gwen Ifill προσπάθησε να γίνει δημοσιογράφος πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ ακολούθησε και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γραφτεί πολλά για την θαρραλέα δημοσιογράφο που δεν φοβάται κανέναν, κάτι μας λέει πως μετά από το σκηνικό αυτό, θα την μάθουν όλοι. Πρόκειται για μια γυναίκα, που κανένας δεν μπορεί να την φιμώσει και αυτό είναι το σημαντικότερο, στον κόσμο της δημοσιογραφίας και όχι μόνο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS