ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ζευγάρια στον αναπνευστήρα

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

Φτάνουν στο εστιατόριο λίγο πιο νωρίς. Περίεργο για τα δικά τους δεδομένα που συνηθίζουν να αργούν στα ραντεβού τους. Κάθονται στο τραπέζι τους και φωνάζουν τον σερβιτόρο για να παραγγείλουν ποτό. Ο Αργύρης κοιτάει περιστροφικά γύρω του, προσπαθώντας να ενταχθεί στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του χώρου και βγάζει έναν ανεπαίσθητο ήχο απόλαυσης ενώ η Βέρα τακτοποιεί την τσάντα της. Ο σερβιτόρος έρχεται στο τραπέζι και ακουμπάει τα ποτά. Τους ρωτάει αν θα παραγγείλουν τώρα φαγητό ή περιμένουν παρέα. Του απαντάνε ότι περιμένουν παρέα και πίνουν συγχρονισμένα μια γουλιά από το ποτό τους. Ύστερα ησυχία. Δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να πουν. Σκαλίζουν κανένα θέμα που έχει να κάνει με τα παιδιά ίσα- ίσα για να διασκεδάσουν την ανία τους και να σκοτώσουν την ώρα τους και τσεκάρουν τα timeline τους μέχρι να εμφανιστεί το άλλο ζευγάρι. Σε λιγάκι βλέπουν τους φίλους τους από μακριά να περνάνε την πόρτα του εστιατορίου. Είναι όμορφοι, ψηλοί κι οι δυο, σικάτα ντυμένοι και χαμογελαστοί. Μοιάζουν με μοντέλα διαφημίσεων. Η Βέρα τους ζηλεύει λίγο. Ο γάμος της τα τελευταία χρόνια πεθαίνει αργά και σταθερά. Μοιάζει να μην έχει καμιά ελπίδα. Σχεδόν 20 χρόνια είναι μαζί με τον Αργύρη και τον τελευταίο καιρό μοιάζει σαν η σχέση να έχει μπει στον αναπνευστήρα. Δεν μιλάνε πολύ, δεν κοιτάζονται, απλά συνυπάρχουν. Κοιτώντας το αγαπημένο ζευγάρι νιώθει αποτυχημένη. Η Ηλέκτρα με τον Νίκο δεν είναι σαν αυτούς, φαίνονται ευτυχισμένοι μαζί. Έρχονται πιασμένοι αγκαλιά και γελάνε με κάποιο αστείο δικό τους. Σηκώνονται, τους υποδέχονται με αγκαλιές και φιλιά και κάθονται ο ένας μετά τον άλλο αναπαυτικά στις καρέκλες. Ο σερβιτόρος ξαναπερνάει και του παραγγέλνουν άλλα δυο ποτά. Ξεκινάνε να λένε τα νέα τους. Η Βέρα τους ακούει ενώ μέσα της σιγοκαίει μια μικρή φλόγα ζήλειας και δεκάδες αναπάντητα «γιατί». « Τι έκαναν λάθος με τον Αργύρη; Γιατί έσβησε η φλόγα στην σχέση τους ; Γιατί δεν γελάνε μαζί; Γιατί δεν επικοινωνούν; Γιατί απλά συνυπάρχουν;»

Η Ηλέκτρα με τον Νίκο έχουν ένα αγόρι και ένα κορίτσι, δίδυμα. Δεν έχει τύχει να τα γνωρίσουν ποτέ από κοντά. Τα παιδιά των ζευγαριών είναι στην εφηβεία και δύσκολα τους ακολουθούν. Η Βέρα τους παρακολουθεί όμως μέσα στα σόσιαλ μίντια. Φαίνονται πολύ ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια. Κάνουν διακοπές μαζί στα νησιά, τα παιδιά γελάνε χαρούμενα πλάι σε παραλίες με ξανθές άμμους, ποστάρουν φωτογραφίες που είναι αγκαλιασμένοι και στις περιγραφές εκφράζουν στα αγγλικά τον ατέρμονο έρωτα τους. Καθώς παραγγέλνουν της χαϊδεύει το χέρι. Η Βέρα κοιτάει τον Αργύρη που έχει να την αγγίξει κάτι μέρες και βγάζει έναν ανεπαίσθητο αναστεναγμό.

Η ώρα περνάει, ανοίγουν δεύτερο μπουκάλι κρασί και μοιράζονται τα σχέδια τους για τις διακοπές. Η Ηλέκτρα με τον Νίκο θα κάνουν ένα μικρό τουρ στις Κυκλάδες. Η Βέρα με τον Αργύρη θα πάνε για άλλη μια φορά στο εξοχικό τους. Εκεί, όταν θα βρίσκονται με κόσμο, θα διαφημίζουν σε όλους πόσο αγαπημένοι είναι και τα βράδια θα κάθονται στην αυλή τσεκάροντας τα κινητά τους αμίλητοι. Το ξέρουν καλά το σενάριο, το επαναλαμβάνουν εδώ και χρόνια. Φέτος όμως οριακά προλαβαίνουν. Όπως όλα δείχνουν υπάρχει ενδεχόμενο να βγει απότομα ο αναπνευστήρας πριν τον Αύγουστο. Ξαφνικά ένα αναπάντεχο περιστατικό ταράζει την βραδιά. Μια μελαχρινή όμορφη κοπέλα σταματάει στο τραπέζι, βρίζει χυδαία τον Νίκο και χύνει πάνω του ένα ποτήρι κρασί. Κοιτάνε όλοι αποσβολωμένοι και στο μαγαζί επικρατεί σούσουρο. Ο Νίκος σηκώνεται απότομα, βουτάει την κοπέλα που βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας από το μπράτσο και την τραβάει με το ζόρι έξω από το μαγαζί. Η Ηλέκτρα ντροπιασμένη ξεσπάει σε κλάματα. «Τι έγινε τώρα; Ποια είναι αυτή;». Την ρωτάνε και οι δυο παραξενεμένοι. «Η γκόμενα του» απαντάει με λυγμούς η Ηλέκτρα «την χώρισε πριν λίγο καιρό και μας έχει κάνει την ζωή μαύρη». Η Βέρα με τον Αργύρη κοιτάχτηκαν σοκαρισμένοι. Αργότερα έμαθαν ότι ο Νίκος της πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Την ανάγκασε σχεδόν να χωρίσει από τον αρραβωνιαστικό της, της είχε υποσχεθεί ότι θα χωρίσει και ο ίδιος την Ηλέκτρα και στο τέλος αθέτησε τις υποσχέσεις του και την άφησε στα κρύα του λουτρού.

Η Βέρα ο Αργύρης η Ηλέκτρα ο Νίκος είναι ζευγάρια της διπλανής πόρτας. Ζευγάρια που διαφημίζουν τον ανεξάντλητο έρωτα τους στα σόσιαλ μίντια, στις εξόδους τους, στους συγγενείς, σε γνωστούς και φίλους. Προβάλλουν με κάθε τρόπο τις χαρούμενες οικογενειακές τους στιγμές. Στην πραγματικότητα όμως σιχαίνονται, βαριούνται ή αδιαφορούν ο ένας για τον άλλον, ωστόσο τα «πρέπει» της κοινωνίας και το βόλεμα της συνήθειας τους κρατάει δεμένους μαζί. Ζευγάρια που παίζουν θέατρο πουλώντας το «ευτυχισμένοι μαζί» και στα παρασκήνια κάνουν άλλη ζωή. Που κατακρίνουν, ενώ στο βάθος ζηλεύουν, όσους έχουν την τόλμη να είναι ειλικρινείς με τα συναισθήματα τους. Διαπομπεύουν αυτούς που αποφασίζουν να κοιταχτούν στα μάτια και να πουν … «Μας τελείωσε… Δεν σώζεται πια…ήταν όμορφη η βόλτα μας, τώρα όμως ο κοινός μας δρόμος  έφτασε στο τέλος του…ας αποχωρίσουμε αξιοπρεπώς» .

 

Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση