ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Εβδομάδα κινητικότητας: Διασκεδάζοντας χτίζουμε μία «πράσινη» πόλη

Μην ξεχνάτε...dress to impress γιατί μπορεί να είστε ο μεγάλος νικητής.

Μαρία Καραμάνου

Ο Δήμος Λευκωσίας βάζει «τα καλά του» για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας με ένα ξέφρενο πάρτι, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα, που περιλαμβάνει ατελείωτη μουσική, φαγητό πλούσιο όσο δεν πάει, και ποτά από τα αγαπημένα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων του The Old Souls, του Tipsy Sticks, του Street Burger και του Moshi Moshi.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, διασκεδάζουμε με χιούμορ, προωθώντας την ανάγκη για λιγότερη ρύπανση και προστασία του περιβάλλοντος. Επιλέγουμε το μέσο μεταφοράς που μας ταιριάζει καλύτερα, είτε πρόκειται για ποδήλατο, σκούτερ, πατίνια, ηλεκτρικά ή συμβατικά, ή ακόμη και για μια βόλτα πεζοί. Ακόμα και τα αμαξίδια είναι ευπρόσδεκτα, είτε με μπαταρία είτε χωρίς. Έτσι, απολαμβάνουμε την εξερεύνηση της πόλης μας και δεν χάνουμε τις στιγμές μας παγιδευμένοι σε ένα αυτοκίνητο. Συνεισφέρουμε στην προσπάθεια να κάνουμε την πόλη πιο πράσινη και φιλική προς το περιβάλλον, και κάνουμε όλο αυτό με χιούμορ και διασκέδαση.

Καθώς ανακαλύπτουμε την πόλη μας με τα πιο "πράσινα" μέσα μεταφοράς, στην πραγματικότητα είμαστε όπως οι σούπερ-ήρωες, αλλά αντί για κάπα, φοράμε βιώσιμα μέσα μεταφοράς. Κατά τη διάρκεια αυτού του πάρτι, δεν αφήνουμε πίσω μας μόνο ρύπο, αλλά και την αίσθηση της περιπέτειας. Καλά, ίσως όχι ακριβώς όπως οι υπερήρωες, αλλά τουλάχιστον είμαστε πιο περιβαλλοντικοί.

Ο αγώνας για την κλιματική αλλαγή γίνεται πιο διασκεδαστικός, αφού προσφέρουμε πρωτότυπες εμφανίσεις. Είτε φοράτε καπέλα, σακάκια, είτε φωτάκια, το σημαντικό είναι να ξεχωρίσετε και να γίνετε ένας από τους τρεις τυχερούς που θα κερδίσουν υπέροχα δώρα.

Η κίνηση στους δρόμους αποτελεί μια από τις καθημερινές πρακτικές που μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος και στρες. Ο συνεχής υπολογισμός του χρόνου που χρειάζεσαι για να φτάσεις στον προορισμό σου, με τον φόβο να κολλήσεις στην κίνηση, έχει μετατραπεί σε μια είδους "οργανωτικής τελετουργίας". Ενδέχεται να φαντάζει σαν όνειρο η ιδέα μιας Κύπρου όπου μπορούμε να χρησιμοποιούμε δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως το λεωφορείο ή ακόμη και το ποδήλατο, για να φτάσουμε στη δουλειά μας χωρίς το στρες της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό, αντιμετωπίζουμε τη χρήση των δημοσίων μέσων με ενθουσιασμό, ενώ στην πατρίδα μας αυτή η πρακτική δεν είναι τόσο δημοφιλής. 

Η βιώσιμη κινητικότητα βοηθά την πόλη σε πολλούς τρόπους:

Μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης: Η προώθηση της χρήσης δημόσιων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζοπορίας μειώνει τον αριθμό των αυτοκινήτων στους δρόμους, μειώνοντας έτσι την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Βελτίωση της ποιότητας του αέρα: Η αντικατάσταση των οχημάτων με μη ρυπογόνα μέσα μεταφοράς οδηγεί σε καθαρότερο αέρα και μειωμένο ρυπογόνο άνθρακα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Μείωση του ενεργειακού κόστους: Οι πιο αποδοτικές μορφές κινητικότητας συνήθως απαιτούν λιγότερη ενέργεια από τα οχήματα που κινούνται με καύσιμα. Αυτό μειώνει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την κατανάλωση ενέργειας.

Προστασία του περιβάλλοντος: Η βιώσιμη κινητικότητα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον και βοηθώντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Υγιέστεροι κάτοικοι: Η πεζοπορία και το ποδήλατο προάγουν τη φυσική δραστηριότητα και την υγιεινή ζωή, μειώνοντας τον κίνδυνο ασθενειών που συνδέονται με την ανεπαρκή άσκηση.

Εξοικονόμηση χρημάτων: Η χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς ή το ποδήλατο αντί του αυτοκινήτου μειώνει τα έξοδα για καύσιμα, συντήρηση και στάθμευση.

Πρόγραμμα:

17:00: Έναρξη εκδήλωσης με live link από τον DJ KONIC - Εγγραφές για το διαγωνισμό εντυπωσιασμού
18:30: Μήνυμα για το περιβάλλον από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Ομολογητών
19:00: Έναρξη διαδρομής εντυπωσιασμού με μικρούς και μεγάλους από το Δήμαρχο Λευκωσίας
20:00 - 20:30: Βράβευση παιδιών
21:00: Ανάδειξη νικητή στους ενήλικες

Η εκδήλωση ξεκινά στην Πλατεία Σπυριδάκι, στη γωνία της Λεωφόρου Μακαρίου με τις οδούς Στασάνδρου και Αφροδίτης. Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 το απόγευμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να επισκεφθούν την τέντα εγγραφών τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, με το σημείο εγγραφών να είναι ανοιχτό από τις 17:00. Εάν κάποιο μέλος της παρέας σας δεν έχει ήδη εγγραφεί, μπορεί να το κάνει επιτόπου.

Σχετικά με το πάρκινγκ, όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε διάφορα σημεία, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

1. Οδός Μπουμπουλίνας (2 δημοτικοί χώροι στάθμευσης)
2. Οδός Άννης Κομνηνής
3. Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης Νταβίλα
4. Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης Ομήρου

Εάν αφήσετε το αυτοκίνητό σας έξω από την πόλη και δεν έχετε ποδήλατο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν λεωφορείο των Δημόσιων Συγκοινωνιών Κύπρου για τη μετακίνησή σας και να πάρετε δωρεάν ποδήλατα από την υπηρεσία nextbike by Tier. Κατά την εγγραφή σας στο σύστημα, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή "ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ."

Η εκδήλωση ανοίκει σε όλες τις ηλικίες, και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS