ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Sarah Burton: Αποχωρεί από τον οίκο Alexander McQueen

«Η επίδειξη μόδας Άνοιξη-Καλοκαίρι ’24 στο Παρίσι το Σεπτέμβριο θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση μιας εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας», δήλωσε ο οίκος.

Μαρία Καραμάνου

Ο οίκος Alexander McQueen και η καλλιτεχνική διευθύντρια Sarah Burton ανακοίνωσαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου το τέλος της δεκαετούς συνεργασίας τους. Η επίδειξη μόδας Άνοιξη-Καλοκαίρι ’24 στο Παρίσι το Σεπτέμβριο θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού κεφαλαίου που ξεκίνησε όταν η Sarah Burton ανέλαβε τη θέση της δημιουργικής διευθύντριας του οίκου μόδας τον Μάιο του 2010.

Ο Gianfilippo Testa, διευθύνων σύμβουλος του Alexander McQueen, επέστησε την προσοχή στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Sarah Burton τα τελευταία 26 χρόνια και εξέφρασε την απεράντη ευγνωμοσύνη του για τη συνεισφορά της στην ιστορία του οίκου Alexander McQueen.

Photo By @boleromagazin On Instagram

Ο François-Henri Pinault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering, εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τη Sarah και προσωπικά την ευχαρίστησε για την εξαιρετική της εργασία τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αρχικά, στον ρόλο της δίπλα στον Lee Alexander McQueen, όπου η προσφορά της ήταν κρίσιμη για την επιτυχία του, και στη συνέχεια ως καλλιτεχνική διευθύντρια από το 2010. Με την πλούσια εμπειρία, την ευαισθησία και τον ταλαντώδη χαρακτήρα της, η Sarah συνέχισε να αναπτύσσει την καλλιτεχνική αυτοκρατορία αυτού του εμβληματικού οίκου μόδας. Διατήρησε και αναβάθμισε την παράδοση, την προσοχή στην λεπτομέρεια και τον μοναδικό όραμα του Lee, προσθέτοντας ταυτόχρονα την δική της προσωπική, δημιουργική πινελιά.

Photo By @nacho_fraga76 On Instagram

Η ίδια η Sarah δήλωσε, «Είμαι τόσο περήφανη για όλα όσα έχω κάνει και για την απίστευτη ομάδα μου στoν Alexander McQueen. Είναι η οικογένειά μου και αυτό είναι το σπίτι μου τα τελευταία 26 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον François-Henri Pinault που πίστεψε σε μένα και μου πρόσφερε αυτή την καταπληκτική ευκαιρία. Πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Lee Alexander McQueen. Μου δίδαξε τόσα πολλά και του είμαι αιώνια ευγνώμων. Ανυπομονώ για το μέλλον και το επόμενο κεφάλαιό μου και θα κουβαλάω πάντα μαζί μου αυτή την πολύτιμη στιγμή».

Η Kering ανακοίνωσε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα ο νέος διευθυντής της τέχνης για τον οίκο. Η Sarah Burton, που ανέλαβε ως δημιουργική διευθύντρια το 2010 μετά τον χαμό του Lee Alexander McQueen, θα παρουσιάσει την τελευταία της συλλογή για τον οίκο την Άνοιξη του 2024 στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

Photo By @nacho_fraga76 On Instagram

Διατήρησε την αιχμηρή τεχνική και τη σκοτεινά γοητευτική αισθητική που χαρακτήριζε τον αείμνηστο McQueen. Έγινε γνωστή στο Ηνωμένο Βασίλειο με το σχεδιασμό του νυφικού της Kate Middleton, που σήμερα είναι πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς και της αδελφής της Pippa Middleton. Συνέχισε να είναι η βασική σχεδιάστρια για την Kate. Το 2011, αναδείχθηκε σχεδιάστρια της χρονιάς στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας, ενώ το 2019 έλαβε το Διεθνές Βραβείο από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.

Photo By @nacho_fraga76 On Instagram

Η Sarah σπούδασε στο Central Saint Martins College of Art and Design και εισήλθε στον κόσμο της μόδας μέσω της γνωριμίας της με τον σχεδιαστή το 1996, όταν ο καθηγητής της, Simon Ungless, την σύστησε στον McQueen. Αρχικά, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στον οίκο μόδας του. Μετά την αποφοίτησή της, ανέλαβε τον ρόλο του προσωπικού βοηθού του McQueen και στη συνέχεια, το 2000, ανακηρύχθηκε επικεφαλής του τμήματος γυναικείων ενδυμάτων.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS